Știri locale

3000 de firme din Moldova cer construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Parlamentarii ieşeni dorm însă în papuci pufoşi

„La sfârşitul anului 2015 industria a avut cel mai mare aport la PIB-ul judeţului, apoi comerţul şi serviciile. Dar Iaşul stă bine, pentru că în restul Moldovei e jale. Economiile Bacăului, Vasluiului şi Botoşaniului au avut o scădere înspăimântătoare în ultimii 6 ani. Ăsta este efectul lipsei unei legături rutiere tip autostradă cu Vestul”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași. Paul Butnariu a făcut apoi anunțul bombă: „3000 de firme au semnat deja documente prin care se cere construcţia autostrăzii Est – Vest, însă parlamentarii nu fac nimic. Parlamentarii ieşeni, cel puţin, că tot formează cel mai mare grup din Parlamentul României, ar trebui să apere mult mai consistent interesele judeţului”, a spus şeful CCI Iaşi.

Aeroportul îşi va atinge limitele în 3 ani, e musai să facem autostrada

Nevoia unei legături rutiere moderne cu Vestul e subliniată şi de lectorul universitar George Ţurcănaşu. Acesta a folosit mai multe cifre sugestive care să arate că şi Iaşul riscă să fie tras înapoi ca şi celelalte judeţe: „noi am crescut mult prin prisma modernizării aeroportului. Turismul a crescut în doar doi ani cu 40%, spre exemplu. Un alt amănunt extrem de important: în 2015 au fost pentru prima dată mai mulţi călători ce au folosit aeroportul Iaşi dar care au provenit în proporţie de peste 50% din alte judeţe decât din al nostru. ASta arată că aeroportul chiar a devenit regional. E bine pentru moment dar nu suficient, fără autostradă riscăm stagnarea economică”

Micii afacerişti acuză Guvernul

Cei mai vocali în somarea Guvernului de a sprijini Moldova sunt micii afacerişti locali.

„Toţi 150 de angajaţi ai fabricii Aurora din Târgu Frumos riscă să fie trimişi în şomaj din două mari cauze. Prima, nu avem autostradă ceea ce ne scade din start preţul faţă de furnizorii externi – camioanele cu marfă fac două zile la venit, două zile la dus, iar clienţii din ITalia ne reduc automat 2-3% din contract doar pentru asta. A doua mare problemă este majorarea salariului minim pe economie. E bine că se măreşte salariul, toată lumea trebuie să câştige, dar în cazul nostur, unde marjele sunt fixe, orice majorare obligatorie de salarii ne face neprofitabili. Deci ce vrea Guvernul, să închidă fabrica?”, a spus directorul de producţie al fabricii de încălţăminte din Târgu Frumos.

Mult mai vehement a fost omul de afaceri Adrian Christescu. „CNADR trebuie transformată în puşcărie, acolo sunt 6000 de oameni plătiţi să facă nu se ştie ce din moment ce instituţia a externalizat până şi trasul apei la toaletă. CNADR nu face exact ce trebuie, investiţii, dar toacă bani cu nemiluita pe orice altceva. În 2015 doar 10% din bugetul CNADR s-a dus la investiţii, restul pe prostii. Glumind amar, romanii când cucereau o provincie o stăpâneau făcând acolo apeducte şi drumuri, noi, după 2000 de ani, mergem tot pe drumurile romanilor”

media http://www.topiasi.ro/

Facebook Comments