Evenimente locale

40 de meșteri populari vor fi în Piața Unirii în acest sfârșit de săptămână

Între 3 și 5 noiembrie,  în cadrul evenimentului „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, 40 de meșteri populari din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, vă așteaptă la expoziția cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice, precum și  la numeroase ateliere de creație interactivă și ateliere demonstrative.

Asociaţia “ART-Meşteşugurile Prutului”- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași organizează a X-a ediţie a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ce se va desfăşura în perioada 03 – 05 noiembrie 2017, pe platoul din Piața Unirii, Iaşi.


Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Muzeul Etnografic al Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”- Iași; Asociatia ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces); Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași; Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (A.S.I.M.); Centrul de Informare Turistică – Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”- Iași, Colegiul Național “G. Ibrăileanu”-Iași.


Vor fi prezenţi aprox. 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație.

Programul manifestărilor este variat şi deosebit, cuprinzând:

  • ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, ţesături, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor
  • expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iași din Moldova și din alte zonele etnografice ale tari, precum și din Republica Moldova.


Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de asociația noastră prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri.
Dorim să realizăm, pentru 3 zile, o atmosferă de lucru şi de comunicare între generații pe domeniul meşteşugurilor tradiționale românești!

Vă aşteptăm!

Facebook Comments