Activele Fortus SA Iași au ajuns în proprietatea Primăriei
Știri locale

Activele Fortus SA Iași au ajuns în proprietatea Primăriei

Fortus SA a cedat Primăriei Iași o parte din patrimoniul său, în contul datoriilor în valoare de 87 de milioane de lei. Este vorba de o o suprafață de teren de 23,5 ha, pe care Primăria devine proprietar, în contul datoriei fostului combinat la bugetul local.

Terenul, care cuprinde şapte obiective ale Fortus: (Sculărie (1,9 ha), Utilaj Tehnologic Com­plex Uşor (4,03 ha), Turnătorie fontă (6,16 ha), depozit central (1,2 ha), Modelărie şi Baza de sarjabilizare (1,9 ha), depozit răşini (0,9 ha) şi Mecanică grea (7,2 ha), și se află în zona centrală a patrimoniului fostului combinat, în vecinătatea fostului pavilion administrativ şi a parcului ştiinţific Teh­no­polis. Suprafaţa construcţiilor de pe terenul luat în proprietate ajunge la peste 100.000 mp.

Municipa­litatea a putut prelua bunurile în contul datoriei după ce, recent, Curtea de Apel din Târgu Mureş a dat o decizie favorabilă în acest sens. A fost semnat deja contractul de dare în plată, și inclusiv procesul verbal de predare-primire a bunurilor şi s-au făcut înscrisurile funciare, instituţia având în plan dezvoltarea unui parc industrial pe această suprafaţă de 23,5 ha.

Potrivit acesteia, capacităţile construite existente sunt suficiente în ceea ce priveşte asigurarea cu energie electrică, există acces la calea ferată, atât pe ecartament european, cât şi pe ecartament rus, premise foarte bune pentru un viitor parc industrial, care să vină în sprijinul dezvoltării Regiunii de Nord-Est.
Articolul complet pe ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments