Aeroportul Iași atinge, pentru prima dată, cifra de 1 milion de pasageri într-un an
Știri locale

Aeroportul Iași atinge, pentru prima dată, cifra de 1 milion de pasageri într-un an

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a premiat săptămâna aceasta pasagerii cu numărul 1.000.000 și 1.000.001, în condițiile în care aeroportul ieșean a înregistrat pentru prima dată în istorie, acest număr de pasageri.

Într-un cadru festiv, pasagerii cu numerele 1.000.000 și 1.000.001 care au călătorit pe ruta directă Koln-Iași au primit tort, o diplomă, vouchere de călătorie, câte o valiză de cală, precum și un abonament gratuit de parcare.

Evoluţia traficului pe Aeroportul din Iaşi este una dintre cele mai spectaculoase din ţară. Astfel, dacă în 2012 erau înregistraţi 176.000 de pasageri, anul trecut s-a ajuns la 881.000, iar anul acesta se estimează peste 1,1 milioane de pasageri.

Evoluţia traficului pe Aeroportul Iaşi este vizibilă de la o lună la alta, mai ales datorită noilor rute directe care au intrat în portofoliul companiei vara aceasta. Flexibilitatea și adaptarea către cerințele pieței a determinat deschiderea de noi rute directe către Valencia, Florenţa, Glasgow şi Constanţa. În plus a crescut și frecvenţa pe anumite rute deservite de companii diferite, cererea foarte mare, în acest sezon, fiind pentru cursele în regim charter spre destinaţii de vacanţă în Grecia şi Turcia.

În acest moment, mai multe companii aeriene printre care WizzAir şi Blue Air au zeci de curse interne şi externe operate de la Iaşi, planuri de creştere fiind anunţate şi pentru prima parte a anului 2018 .

 

Facebook Comments