Realități economice

Aeroportul Suceava decolează, Iașul reținut la sol

În timp ce dezvoltarea Aeroportului Iaşi este frânată de un scandal intern datorat schimbării conducerii, iar companiile amână introducerea de noi curse aeriene, Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava îşi continuă în 2018 dezvoltarea începută încă de anul trecut, atât din punct de vedere al numărului de destinaţii externe, cât şi al investiţiilor.

La Suceava, începând de pe 25 martie o nouă companie, Cobrex Trans, va începe să opereze curse aeriene pe rutele externe Suceava – Madrid (Spania) şi Suceava – Verona (Italia), dar şi curse interne către Bucureşti. Acestea se vor adăuga celor deja existente ale companiei Wizz Air, către Londra, Bologna, Milano – Bergamo, Roma – Ciampino şi Veneţia, şi ale companiei Tarom, către Torino şi Bucureşti. Mai mult, de anul acesta nu mai puţin de trei companii vor avea zboruri charter de vacanţă către destinaţii din Turcia (Antalya şi Bodrum) şi către Grecia (Zakynthos), existând posibilitatea introducerii unei curse aeriene şi către o destinaţie din Egipt.

Pe de altă parte, se vorbește și despre finalizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui terminal nou, cu o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi, astfel încât capacitatea de operare să crească de la 150 la 300 de pasageri pe oră.

Comparativ cu Suceava, Aeroportul Internaţional Iaşi este „zguduit” încă de la finalul anului trecut de un adevărat scandal generat de demiterea din funcţie a directorului aeroportului, stare de fapt care blochează dezvoltarea acestuia.  Pe fondul acestor scandaluri, Wizz Air a amânat pentru luna iulie introducerea a şase zboruri noi, iar compania Blue Air nu va mai aduce un avion la baza din Iaşi.

Facebook Comments