Lecții de antreprenoriat

Afacere de succes cu videoclipuri pentru copii, pornită de la Iași

În ultimii 5 ani, milioane de copii urmăresc pe Youtube videoclipurile TraLaLa, desene animate originale produse de soţii Bădan din Iaşi. Un proiect realizat mai mult din joacă, fără a avea o experiență în industria muzicală și fără să știe ce înseamnă producția de animație.

Dar este o afacere care de-a lungul timpului a devenit tot mai mare, fiind bazată pe un tip de divertisment, ieftin şi accesibil, care lipsea cu desăvârşire în copilăria părinţilor de azi, dar care a explodat în ultimii ani în online-ul românesc.

Cristina Bădan, proprietar Tralala: “La început căutam pentru primul băieţel cântece de grădiniţă, să vedem cum face broscuţa, cum arată… Mi-am dat seama că nu mai găsesc acele cântecele. Ne-am gândit de atunci să facem un canal cu muzică pentru copii”

Acum au o echipa de 16 persoane, care îi ajută îndeaproape pentru a realiza clipurile, însă colaborează și cu alte 40 pentru voci şi pentru muzică. Totul este plătit din publicitatea de pe Youtube, iar încasările au ajuns la 500.000 de euro anual.

Alexandru Bădan, proprietar Tralala: “Acum avem performanţe de 12-15 milioane de vizualizări pe zi…şi atunci cifrele contează.”   Fiecare click înseamnă un zâmbet de copil, dar şi un ban în puşculiţa pentru artiştii care pun cântece poveşti şi filme pe canalele lor de Youtube.

Articolul complet pe stirileprotv.ro

Facebook Comments