Lecții de antreprenoriat

Afacerea cu flori „înflorește” diferit de la o lună la alta

După 5 ani petrecuți într-o corporație, o ieșeancă a ales drumul antreprenoriatului. Alina Miculescu și-a pus economiile la bătaie și a deschis cu 5000 de euro o florărie, fără să fie de profesie florist sau peisagist. În prezent, ea deține 2 spații de vânzare, un atelier, magazin online și își comandă singură florile de pe bursa din Olanda.

Afacerea a crescut în fiecare an cu 20-25%, asta și prin faptul că s-a extins ca și puncte de lucru, dar și  în direcția online. În prezent, vânzările pe internet reprezintă aproximativ 20% din cifra de afaceri a florăriilor Tulip.

Afacerile cu flori depind în mare măsură de evenimente, nunți, botezuri, petreceri, etc. Cea mai bună lună din punct de vedere a vânzărilor este martie, dar asta nu înseamnă că floriștii nu ar prefera să muncească mai degrabă tot timpul anului mai mult decât de obicei, decât să muncească ca nebunii atunci, fiind vorba de o perioadă scurtă de timp, cu un volum foarte mare de muncă.

Există în Iași câțiva producători locali de flori, sere care produc primăvara lalele, zambile și toamna crizanteme. Dar în restul anului aprovizionarea se poate face direct de pe bursa din Olanda, cu condiția ca volumul de vânzare să fie suficient de mare, sau de la depozite locale.

Mai multe detalii pe startupcafe

Facebook Comments