Afaceri de succes. Un inginer român şi trei asociaţi belgieni fac bere artizanală într-o fabrică din Iaşi
Lecții de antreprenoriat

Afaceri de succes. Un inginer român şi trei asociaţi belgieni fac bere artizanală într-o fabrică din Iaşi

Berea ‘Capra Noastră’ fabricată la Iași a depăşit deja graniţele României, ajungând şi în Belgia, Italia, Franţa, Japonia.

Ionel Păsărică, inginer de profesie, îm­pre­ună cu trei cetăţeni belgieni au adus în peisajul berii artizanale locale bran­dul Capra Noastră în urmă cu trei ani, iar pentru 2019 antreprenorii spe­ră să depăşească 240.000 de euro cifră de afa­ceri. Producţia are loc în Iaşi, într-o microberărie.

De la idee la producţia efec­tivă au trecut aproxima­tiv nouă luni. Reţe­tele, de­gus­tările şi testele de piaţă au fost începute în Belgia, alături de un maestru berar, şi au fost fi­nalizate în Iaşi. Capra Noastră a pornit, de fapt, ca o afacere de familie în 2016, iar atunci când mica fabrică a luat con­tur, trei asociaţi au decis să se alăture busi­nes­sului, astfel că businessul s-a transformat în unul de familie şi prieteni.

„Berea este făcută în microberăria din Iaşi, de pe Calea Chişinăului, nr. 29, între clă­direa unui mare producător de video­interfoane şi un spa. Apa, mierea şi unele condimente folosite sunt autohtone, însă toate celelalte ingrediente provin din străină­tate, fiindcă au o calitate excepţională.“

Ca unul dintre pionierii de pe piaţa berii artizanale, Ionel Păsărică spune că observă o maturizare a consumatorilor români de bere.

Numele berii este inspirat dintr-o zicală autohtonă, pe care acţionarii au decis că ar putea s-o exploateze. „Clientul Caprei ştie să aprecieze la o bere calitatea gustului şi diversitatea sortimentelor, are haz şi nu trage cu ochiul la capra vecinului, ci îşi vede de Capra lui. Aşa credem.“

Mai multe detalii aici.

Facebook Comments