Știri locale

Antibiotice Iași este pe profit și are planuri de extindere

Antibiotice Iași, unul din cei trei mari angajatori din capitala Moldovei a raportat un profit net cu 17% mai mare faţă de primul semestru al anului trecut, un rezultat obținut, în cea mai mare parte, din valorificarea produselor sale pe piețele externe.

Astfel, câştigul companiei a ajuns la 19,2 milioane de lei, cu venituri, de asemenea, în creştere, care au ajuns la peste 147 milioane de lei.  „Din venitul realizat în primul semestru al acestui an, Antibiotice a returnat sistemului public de sănătate prin taxa clawback 14,8 milioane lei“, au transmis oficialii companiei.

O creştere importantă s-a înregistrat la nivelul exporturilor. Astfel, în prima jumătate de an exporturile au fost cu 25% mai mari. „Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice au fost Asia de Sud-Est (Vietnam, China), America de Nord (Canada, SUA, Mexic) şi Europa (Olanda, Danemarca, Serbia, Bosnia), vânzările în aceste zone reprezentând aprox. 75% din totalul vânzărilor realizate în SEM I 2017. Aceste rezultate s-au obţinut prin valorificarea pe pieţele externe atât a produselor finite înregistrate cât şi a substanţei active Nistatina“, se arată în raportul Antibiotice, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Concret, veniturile din vânzările pe pieţele externe au fost de 67,6 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de primul semestru al anului trecut, când a fost realizată o valoare de 54,1 milioane lei. Creşteri importante s-au înregistrat pe pieţele din Asia de Sud-Est şi Europa de est. Astfel, vânzările de produse finite în Vietnam s-au triplat, cele mai căutate fiind produsele din clasa antiinfecţioase. O creştere cu 70% s-a înregistrat şi pe piaţa din Rusia, în special datorită exporturilor mai mari de produse cardiovasculare şi supozitoare.

„În prezent Antibiotice analizează oportunitatea deschiderii unei reprezentanţe în Ucraina, având în vedere potenţialul acestei pieţe şi obiceiurile de consum apropiate de portofoliul companiei Antibiotice“, au transmis oficialii companiei.

Articolul complet pe adevărul.ro

Facebook Comments