Știri locale

Antibiotice Iași are planuri de extindere în Ucraina și Republica Moldova

Antibiotice Iași, unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice, vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și în Republica Moldova, subiectul urmând a fi supus votului de către acționari în adunarea din 5 martie. De altfel, compania a deschis anul trecut o reprezentanță și în Vietnam.

Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 milioane lei, în creștere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinații ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) și Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

Portofoliul companiei numără 148 de medicamente generice. În primele nouă luni ale anului trecut, compania a înregistrat venituri din vânzări de 234,2 milioane lei, în creștere cu 4% față de valoarea estimată în bugetul de venituri și cheltuieli și cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, când a înregistrat o valoare de 227,3 milioane lei.

De asemenea, profitul net s-a ridicat la 20,24 milioane lei, în creștere cu 37% comparativ cu valoarea bugetată și cu 14% față de primele 9 luni ale anului 2016. Antibiotice Iași are o valoare de piață de 362,5 milioane lei.

Articolul complet pe profit.ro

 

Facebook Comments