Profil de antreprenor

Antreprenoarea din Iași care are peste 1000 de angajați și vinde în 50 de țări

Absolventă a Facultății de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în 1983, primul ei job a fost acela de contabil. La doar 29 de ani, a participat la înfiinţarea a patru societăţi pe acţiuni. Un prag important pentru Doina Cepalis a fost în anul 2000, când a cumpărat o fabrică de in din Paşcani.

În 2007, cu un capital de 10.000 de euro, a pus bazele companiei producătoare de sisteme de siguranţă şi scaune auto pentru copii Te-Rox Prod.

Şi-a dorit o fabrică cu un nume, a cumpărat-o şi, după şapte ani de activitate la limita rezistenţei pe piaţa firelor de in şi cânepă, ofensiva chinezilor pe piaţa europeană a dus-o la faliment. A reorganizat activitatea fabricii în trei luni, iar în mai puţin de cinci a devenit lider european pe o nişă la care puţini s-au gândit. I-a scos pe asiatici de pe una din pieţele din Europa şi a început să le vândă produse româneşti la ei acasă. Scaunul auto pentru copii a purtat-o pe Doina Cepalis din nordul Moldovei în toată lumea şi i-a adus o creştere medie anuală a afacerii, pe timp de criză, de peste 500%.

Mai multe detalii pe businessmagazin.ro

Facebook Comments