Analize

Antreprenoarea din Iași care produce tăiței colorați într-un atelier de 30 mp

Laura Grădinaru, de profesie economist, a ales ca după concediul de creştere a co­pilului să mai stea un an acasă, timp în care a pus bazele business-ului Tăiţei Grădinăreşti din Iași. În prezent face paste făi­noase colorate într-un atelier de 30 mp şi le comercializează în băcănii şi apro­zare din oraşul natal, din Bacău şi din Bucureşti.

„Ideea a prins contur în momentul în care nu am vrut să arunc sucul de sfeclă roşie rămas de la micul dejun“, aşa a început povestea businessului Tăiţei Grădinăreşti, poves­teş­te Laura Grădinaru.

Familia, prietenii, rudele şi mămicile din car­tier au început să o aprecieze şi să o încu­ra­jeze să continue, iar în octombrie 2019 a emis primul bon fis­cal, după aproape doi ani de la apariţia ideii.

După aproape un an de activitate, ea a accesat fonduri europene prin programul Trei, Doi, Unu, Start Nord Est, bani cu aju­torul cărora a achiziţionat o parte din utilaje: o maşină de întins aluatul, o maşină de tăiat şi rame pentru uscarea naturală. În producţie, foloseşte materie primă autohtonă, făină de moară, ouă, legume şi fructe de la pro­du­că­tori din zonă.

„Actual­mente, pentru vânzare, cola­borăm cu magazinele cu profil tradiţional, băcăniile şi aprozarele din Iaşi, Bacău, Bucureşti şi cu persoane fizice. Clienţii noştri sunt părinţii grăbiţi, timpul de gătire a tăiţeilor fiind scurt, de 4-5 minute fierberea, şi cei care acordă atenţie alimentaţiei familiei, având în vedere că produsele nu au sare în compoziţie sau aditivi de păstrare şi sunt valabile şase luni“.

Mai multe detalii aici.

Facebook Comments