Realități economice

Antreprenor ieșean: „Iașul se află în cea mai fastă perioadă economică” a sa

Iaşul se află în cea mai fastă perioadă economică a sa, iar în următorii cinci ani va genera 20.000 de noi locuri de muncă în industrie şi IT, chiar dacă nu va avea autostrăzi, estimează Bogdan Piţigoi, proprietarul Tester Grup, cu afaceri în domeniile auto şi imobiliare.

Faptul că traversăm o perioadă economică bună este certificat de dezvoltarea foarte bună a traficului, mai ales a celui aerian, aeroportul din oraş sărbătorind recent pasagerul cu numărul 1 milion, a arătat el.

Lipsa autostrăzilor din Moldova reprezintă o problemă pentru atragerea de investiţii, în special în industrie: „E mai greu să vină producători, mulţi ţin cont de distanţă. Ar fi mai multe investiţii în domeniul industrial şi o cerere mai mare pe hale industriale, dacă ar fi autostrăzi”. Pe de altă parte, pentru sectorul IT şi BPO nu este un dezavantaj lispa autostrăzilor.

Decalajul dintre Moldova şi restul regiunilor, mai mic faţă de acum 100 de ani

În ciuda faptului că Moldova a rămas în urmă din cauza lipsei autostrăzilor, „decalajul este mai mic faţă de acum 100 de ani. Zona de nord-est a fost subdezvoltată dintotdeauna, din cauza aşezării în afara arcului carpatic. Era mai greu să treci munţii cu calul”, a explicat el.

Potrivit lui, acum se poate investi în ceva ce nu necesită transporturi grele, datorită transportului aerian. Accesul la informaţii din Iaşi este mult mai uşor decât înainte, datorită Internetului şi reţelelor de socializare.

În ceea ce priveşte salariile mai mici din Moldova, cu circa 15-20% mai mici decât în Vestul ţării,  acest lucru poate reprezenta chiar un factor pentru atragerea investitorilor. „Într-adevăr este mai departe, dar dacă ai costuri mai mici, atunci poate fi un avantaj pentru cei care văd mai departe de distanţa în kilometri”, spune afaceristul ieşean.

El crede că avantajul costului cu forţa de muncă al Moldovei se va păstra şi dacă va creşte salariul minim pe economie la 1.900 de lei, pentru că este vorba despre cerere şi ofertă. „Dacă va fi mai mare cererea de operatori în Vestul ţării, bineînţeles că şi operatorii vor fi mai scumpi. Dacă e mai mic la noi, vor fi mai ieftini, indiferent la ce ne raportăm, salariul de azi sau salariul de mâine”.

Mai mult, vor apărea şi investiţii în domeniul producţiei de componente mici şi scumpe, pentru care distanţa nu este o problemă, mai spune dezvoltatorul de spaţii logistice care a avut discuţii cu astfel de investitori.

Articolul complet pe economica.net

 

Facebook Comments