Antreprenorii ieșeni au acum consultanță în online în cadrul primului hub Atelierul DIgital din Moldova
Știri locale

Antreprenorii ieșeni au acum consultanță în online în cadrul primului hub Atelierul DIgital din Moldova

Începând cu data de 2 octombrie, antreprenorii și micii întreprinzători din Iași pot primi consultanță de la experți în mediul online, în cadrul primului hub din Moldova, care face parte din programul Atelierul Digital de la Google.

Noul hub își are sediul în clădirea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, fiind inaugurat de Zitec, furnizor major de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, alături de Google.

Antreprenorii din Iași se numără astfel printre primii din țară care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în hub-ul dezvoltat de Google, în parteneriat cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Activități similare, menite să reunească experții în online și reprezentanții IMM-urilor au fost demarate și în București, urmate de Brașov și Constanța. Aceste demersuri fac parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016 și în cadrul căruia Zitec este partener.

Antreprenorii locali care doresc să participe la cursurile Atelierului Digital se pot înscrie la adresa http://atelierul-digital.zitec.com/iasi, consultanța practică în online fiind gratuită.

Obiectivul principal al întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este reprezentat de creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România se află pe ultimul loc între cele 28 de țări UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei, potrivit clasamentului DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi) pe 2017.                                                                                                                                                                                                           Articolul complet pe agora.ro

Facebook Comments