Lecții de antreprenoriat

Antreprenorul ieșean care de 10 ani digitalizează învățământul românesc

E vorba de Alexandru Holicov, pionierul acestei piețe în țara noastră. El a dotat încă de acum zece ani o școală din Iași cu o tehnologie inovatoare, pentru prima dată în România, platforma de management educational Adservio, prin care elevii, părinții și profesorii se conectează într-un sistem ce înlesnește comunicarea, dar și pregătirea orelor.

Cu trecerea anilor, tot mai multe școli au implementat sistemul pe cont propriu, iar în urmă cu trei ani ideea sa a fost îmbrățișată și de compania Telekom, mișcare ce a dublat, practic, cifra de afaceri Adservio.

În platforma Adservio, elevii dețin conturi și astfel sunt la curent cu propria situație școlară, își pot verifica orarul, pot comunica cu profesorii și conducerea școlii, manageria grupurile extrașcolare din care fac parte, primi și trimite teme, citi și descărca cărți sau încărca și distribui materiale necesare activității. Nucleul platformei este elevul.

Părinții pot comunica mai ușor cu profesorii și conducerea școlii, pot vedea evoluția scolară a copilului, precum și înclinațiile profesionale.

În 2018, Adservio a înregistrat o cifră de afaceri de 1,18 milioane de lei, aproape dublu față de anul anterior, un moment important, în care încep să se simtă efectele celor 10 ani de efort. De mare ajutor a fost și parteneriatul încheiat cu Telekom România, prin care s-a creat divizia Smart Education, ce implică o gamă de soluții pentru educație pornind de la platforma Adservio.

Mai multe detalii aici.

Facebook Comments