Știri locale

Apel la parlamentarii ieşeni. Nu votaţi Masterplanul dacă nu include şi autostrada!

Liberalii îi cheamă la arme pe parlamentarii ieşeni pentru introducerea autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pe lista de priorităţi din Masterplanul General de Transport al României.

Conform ultimei variante a masterplanului, aprobată anul trecut, autostrada va fi realizată doar în scenariul optimist, respectiv dacă României i se va permite de către Comisia Europeană un deficit bugetar mai mare. Mas­terplanul va fi trimis spre aprobare Parlamentului în cursul acestei luni, liderul filialei municipale a PNL, Marius Bodea, apreciind că acesta este ultimul moment în care se mai pot face presiuni pentru urgentarea realizării autostrăzii.

„În urma discuţiilor cu colegii mei parlamentari, am agreat să propunem grupului parlamentar al PNL ca acest masterplan să fie votat ca proiect de lege doar cu reanalizarea planului de implementare a masterplanului, astfel încât atât tronsonul Târgu Neamţ – Târgu Mureş, cât şi tronsonul Ungheni – Târgu Neamţ să fie finanţate şi realizate până în 2021“, a declarat Bodea.

Conform formei actuale a masterplanului, tronsonul de autostradă Ungheni – Târgu Neamţ, în valoare de 1,12 miliarde euro, este prevăzut spre realizare în peioada 2017-2019, iar tronsonul Târgu Neamţ – Târgu Mureş, în valoare de 2,9 miliarde euro, este prevăzut pentru perioada 2023-2026. Primele investiţii guvernamentale la Aeroport sunt prevăzute pentru perioada 2021-2030, ca şi construirea centrului intermodal Iaşi.

„Discutarea masterplanului în parlament este ultima şansă pe care Iaşul şi Regiunea Nord-Est o mai au, şi nu avem voie să o ratăm. Fac un apel, cu această ocazie, şi la ceilalţi parlamentari ieşeni, indiferent de culoarea politică, pentru a se solidariza în jurul acestui proiect. În caz contrar, decalajele interregionale se vor adânci, Moldova va fi şi mai săracă, România va fi tot slabă raportat la potenţialul ei sau prin comparaţie cu alte ţări, iar în plus va fi şi mai fragmentată intern“, a apreciat Bodea.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/

Facebook Comments