Profil de antreprenor

Art Decor Iași, pasiune și entuziasm în domeniul decorațiunilor textile, de peste 20 de ani

Pasiunea pentru frumos, pentru lucrurile originale și personalizate a două doamne din Iași, Mara Amarandei și Elena Ciobănașu, le-a unit forțele și priceperea, pentru a oferi celor care pun suflet în amenajarea casei lor, decorațiuni textile de interior care să ofere unicitate oricărei locuințe.

Despre Mara Amarandei și Elena Ciobănașu trebuie să știți că, deși au trecut peste 20 de ani de când au pornit împreună pe acest drum, își păstrează și acum pasiunea și entuziasmul vii. Acest lucru se reflectă în discuțiile cu clienții, în consilierea oferită și în implicarea în fiecare lucrare de amenajarea interioară.

Un atelier de producție, un magazin în centrul Iașului, un magazin online, 16 angajați, multă muncă și pasiune definesc spiritul acestei echipe, iar produsele ieșite din mâinile lor rămân mereu în inima oamenilor. Mai multe despre povestea lor, în interviul de mai jos.

1. Povestiți-ne despre pasiunea pentru decorațiunile textile și cum s-a transformat ea într-o afacere care își propune să înfrumusețeze casele românilor?

Marieta Amarandei, Art Decor: Cred că putem vorbi mai degrabă despre pasiunea pentru frumos, pentru lucruri frumoase și de bun gust, personalizate, înainte să ne fi orientat spre segmentul de decorațiuni textile. Am început în anul 1992 împreună cu partenera mea, designer de interior, Elena Ciobănașu. Atunci am pus bazele unui mic atelier unde produceam îmbrăcăminte pentru copii, jucării tricotate și elemente decorative.

Din 1993 realizăm exclusiv decorațiuni de interior: perdele, draperii, covoare de lână, lenjerii de pat, cuverturi, tapiserii și perne decorative. Avem 24 de ani de când ne ocupăm doar cu amenajarea interioară textilă, atât prin magazinul nostru din Iași Art Decor, cât și prin magazinul online www.artdecor.ro.

Pasiunea pentru lucruri frumoase și originale ne-a unit pentru a începe această afacere. Clienții care lucrează cu noi – fie că își amenajează o casă, un apartament sau pur și simplu au nevoie de o soluție pentru o fereastră, își doresc altceva decât există în magazinele unde se vând produse de serie.

2. Care a fost momentul cel mai dificil pe care l-ați întâmpinat de când ați pus bazele acestei afaceri?

Marieta Amarandei, Art Decor: Au existat mai mult momente, desigur, ca în fiecare afacere. De la concurența cu produse fabricate în China, la lipsa forței de muncă, la dificultățile pe care le întâmpinăm atunci când trebuie să aducem materie primă, iar noi aducem materie primă din Europa, pentru că avem nevoie de țesături de calitate.

3. Care sunt cele mai mari provocări pe care le aveți de înfruntat zi de zi în acest domeniu de activitate?

Marieta Amarandei, Art Decor: Se resimt în continuare efectele crizei economice. Piața s-a dezmorțit mai greu. Oamenii se gândesc mai mult dacă să investească sau nu în redecorarea casei. Totuși, una din cele mai mari probleme rămâne lipsa de personal calificat pentru acest domeniu.

4. Ce planuri de viitor aveți? În ce direcție vă gândiți să vă extindeți?

Marieta Amarandei, Art Decor: Obiectivul nostru rămâne în continuare să dezvoltăm segmentul online și proiecte personalizate. În acest sens avem două proiecte în prezent: „Povești din Lada Bunicii” – un proiect prin care dăm o nouă viață țesăturilor pe care fiecare le are primite de la bunici, părinți etc. De exemplu, aveți un milieu și – l țineți ascuns într-un sertar, dar nu vreți să-l aruncați, noi îl putem integra într-o față de masă, o lenjerie sau chiar o perdea.

Un alt proiect pe care l-am lansat anul acesta este „Prima mea amenajare interioară”, prin care ne dorim să facilităm accesul la amenajare textilă de calitate tuturor. Clientul ne trimite schița apartamentului și câteva poze, ne spune care este bugetul (avem câteva exemple în acest sens), iar noi îi facem propunerile de amenajare textilă. Astfel, economisește cele 10-12 ore – chiar și săptămâni – pe care le petrece alergând din magazin în magazin pentru a vedea cum să-și facă locuința. Echipa noastră vine cu soluții personalizate, cu bun gust în funcție de stilul ales și bugetul discutat.

5. Care sunt avantajele și dezavantajele lucrului la comandă?

Marieta Amarandei, Art Decor: Avantajele sunt că ai 1-2 consilieri care lucrează pentru a-ți face casa așa cum ai visat. Nu va mai exista o casă ca a ta. Fiecare proiect e unic. Economisești timp. Primești consiliere de la oameni cu experiență pentru că investiția pe care o faci în amenajarea textilă a unui cămin este atât de intimă și personală. Dezavantajele sunt mai degrabă pentru afacere și nu pentru client. În acest tip de business, marjele sunt mici, pentru că vorbim de țesături mai scumpe, de timp alocat pentru consiliere, de detalii care sunt cusute și de un proces de creație diferit pentru fiecare locuință în parte.

6. Un sfat pentru tinerii antreprenori care și-ar dori să deschidă un business în domeniul decorațiunilor textile?

Marieta Amarandei, Art Decor: Să pună pasiune în ceea ce fac și să nu dea înapoi la primul obstacol.

Mulțumim mult pentru că ne-ați împărtășit din experiența dvs!

Dacă vreți să aflați mai multe despre minunățiile care ies din mâinile acestor două doamne, vă invităm să treceți pragul Magazinului  Art Decor, str. 14 Decembrie 1989, nr. 11-13, situat în zona centrală Iașului, pe pagina de facebook Art Decor – Decorațiuni Textile, sau să vizitați magazinul online ArtDecor.ro.

 

Facebook Comments