Realități economice

Autostrada Tg. Mureș-Iași, himeră sau realitate?

Autostrada Tg. Mureș-Iași este vitală pentru Moldova și parte a unui coridor european principal, dar și cel mai complicat și dificil proiect de infrastructură rutieră pe care România îl va face în timpul vieților noastre.

Pentru un proiect de complexitatea aceasta e nevoie în prealabil de o proiectare excepțională bazată pe studii serioase și reale de teren: foraje geotehnice, măsurători topometrice, calcule de dimensionare și așa mai departe. Înainte de a ajunge la licitația de construire, cei mai buni specialiști trebuie să-și bată capul luni/ani de zile lucrând cu softuri de proiectare pentru a găsi soluții tehnice pe baza unor date culese cu trudă de echipele din teren.

Acesta e faimosul “studiu de fezabilitate” pe care toată lumea îl urăște: pentru că niciodată nu le facem serios, iar pe cele pe care le facem de mântuială le uităm prin sertare și ajung să reprezinte bani aruncați pe apa Sâmbetei.

Problema mare este că dacă pe baza acestor studii sumare se pot cât de cât construi autostrăzi la câmpie, la deal devine ceva mai greu (ajungem la surpări și tot felul de probleme după cum am văzut deja), iar la munte e cam imposibil. În relief montan nu merge făcută treabă decât într-un singur fel: bine. Metodic și minuțios. Altfel ai în brațe doar maculatură.

Există studiu de fezabilitate pentru autostrada Tg. Mureș-Iași? Există un studiu, fără nivelul de detaliu de care vorbeam, făcut în 2011. Este însă insuficient pentru a putea lansa o licitație de construire a autostrăzii pe baza lui. De aceea s-a încercat refacerea lui, prin organizarea unor licitații în 2014, pentru fiecare dintre cele 3 sectoare ale autostrăzii, Tg. Mureș-Ditrău (aprox. 100km din Transilvania), Ditrău-Tg. Neamț (trecerea Carpaților Orientali, tot ~100km), Tg. Neamț-Iași-pod peste Prut la Ungheni (aprox. 100km din Moldova). Două dintre aceste licitații s-au anulat, iar la a treia s-a semnat un contract care a fost suspendat imediat după semnare. Nici până azi nu a fost desuspendat acest contract.

 

Situația la zi este așa:
– sectorul 1 (Tg. Mureș-Ditrău) deși are contract semnat, el este în continuare blocat, iar în proiectul de buget pentru 2018 recent publicat, alocarea bugetară este 0 lei
– sectoarele 2 și 3 (Ditrău-Tg. Neamț-Iași) nu au licitații lansate pentru a se găsi o firmă de proiectare care să aducă studiile de fezabilitate la nivelul de detaliere necesar. Compania de drumuri, CNAIR, susține că nu e nevoie de ele. Aceasta este rețeta sigură pentru un dezastru în implementare: contracte de construire reziliate, despăgubiri de plată și disperarea noastră, a tuturor.

Tot restul de declarații politice și așa-zise proiecte de legi-minune sunt praf în ochi. Nu aduc cu nimic proiectul mai aproape de realizare. Studiile de teren aprofundate și proiectul tehnic al autostrăzii sunt primul pas necesar pe drumul către realizarea autostrăzii. Tocmai acest pas este blocat de Ministerul Transporturilor și compania de drumuri CNAIR.

Articolul complet pe hotnews.ro

 

Facebook Comments