Știri locale

Autostrăzile Bacău – Braşov şi Iaşi – Târgu Mureş, de la război pe Facebook la o soluţie inedită

Băcăuanii erau îndemnaţi – pe Facebook, vineri, la prima oră – să vină la Centrul de Afaceri ca să lupte pentru autostrada lor, Bacău – Braşov, împotriva „cotropitoarei” Iaşi – Târgu Mureş.

Susţinătorii ieşeni ai celei din urmă organizaseră – spuneau iniţiatorii chemării sub arme – o acţiune de propagandă chiar în tabăra adversă, în Bacău.

Dezbaterea a fost deschisă de reprezentantul asociaţiei Spirit Civic, Dorin Chirilescu. Subiectul era autostrada Bacău – Braşov şi cum a fost aceasta susţinută efectiv de parlamentarii care reprezintă judeţul Bacău. Astfel, cei prezenţi au aflat că doar un senator şi un deputat, Dragoş Luchian (PNL) şi Ionel Palăr (PNL) au susţinut, în plenul Camerelor din care fac parte, autostrada Bacău – Braşov.

Pe lângă interpelări, cei doi au avut şi declaraţii politice, intitulate „Autostrada Braşov – Bacău, o necesitate strategică regională” (Dragoş Luchian) şi „Moldova nu concurează cu nimeni pentru o autostradă. Moldova vrea respect” (Ionel Palăr).

Senatorul Marcel Bujor (UNPR) a avut şi el o declaraţie politică, dar titlul acesteia făcea referire la autostrada Iaşi – Târgu Mureş. O interpelare a mai fost consemnată în dreptul senatorului Vasile Nistor (PC). În rest, niciun parlamentar băcăuan nu a susţinut necesitatea construirii urgente a autostrăzii Bacău – Braşov.

„E o greşeală să se spună că singura posibilitate este realizarea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş. Şi noi, băcăuanii, dorim să se construiască Iaşi – Târgu Mureş. Dar şi o autostradă Iaşi – Bacău – Braşov. Aceasta din urmă ar fi fost calea salvării Moldovei. O spune un studiu realizat de un urbanist din Rotterdam”, a propus un arhitect.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/

Facebook Comments