Lecții de antreprenoriat

Bere artizanală produsă în Iași, pe rafturile marilor magazine din țară și din străinătate

După doar un an de la înființare, brandul Capra noastră, berea artizanală produsă într-o mică fabrică din Iași, ajunge pe rafturile marilor rețele internaționale de retail din România, dar și în țări precum Belgia, Italia, Franța și Japonia.

Ideea unei afaceri cu bere artizanală a apărut odată cu necesitatea acestui produs pe piața din Iași. Astfel, în 2017 antreprenorul ieșean pornea producția în fabrica din Iași cu o investiție de aproximativ 500.000 de euro, susținută din fonduri proprii. Capacitatea de producție a fabricii se ridică la circa 50.000 de litri pe an.

“Povestea numelui ales pentru produsul nostru este legată de faptul că acum micii producători încearcă să intre pe piața de bere, iar după cum știm nu prea este loc pentru că marii producători sponsorizează încă locațiile cu care lucrează. De aici și lupta între firmele mari și mici. Noi am decis să ne vedem de Capra noastră, nu de Capra Vecinului”, a spus antreprenorul.

În prezent, în mica fabrică de pe Calea Chișinăului lucrează Ionel Păsărică alături de soția sa și încă un angajat, iar copiii lor ajută pe timpul vacanței școlare. Berea produsă ajunge în câteva magazine din lanțurile de retail Auchan și Kaufland. În plus, brandul Capra noastră este exportat în Belgia, Franța, Italia și începând din acest an în Japonia.

În primul semestru din acest an cifra de afaceri s-a ridicat la 120.000 de euro, iar până la final de 2018 antreprenorul estimează atingerea pragului de 250.000 de euro, și chiar intrarea pe profit a afacerii începând cu luna noiembrie a acestui an.

Pe lista de investiții se află în perioada următoare creșterea capacității de producție și o nouă linie de îmbuteliat mai performantă.

Mai multe detalii aici

Facebook Comments