Realități economice

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a transportat în 2017 cu 70% mai mulți pasageri decât în 2016

Blue Air a transportat anul trecut 5.061.790 pasageri, cu 70% mai mult faţă de 2016,  peste estimările iniţiale ale comaniei, şi mai mult decât dublu faţă de anul 2015, când a transportat puţin peste 2 milioane de pasageri.

Creşterea numărului de pasageri se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă, prin creșterea numărului de rute interne, a frecvenţei zborurilor, dar şi prin noile legături directe între litoral și o parte dintre oraşele mari din România, inclusiv Iași.

Anul trecut a fost lansată şi baza de la Constanţa, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris Beauvais şi Timişoara.

La Iaşi, au fost inaugurate anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenţa şi Glasgow, în timp ce de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa şi Tel Aviv.

De la Bucureşti a fost inaugurate anul trecut curse spre: Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo, Helsinki.

Blue Air a crescut numărul de rute externe,  a inaugurat o bază nouă în Italia, la Alghero, cea de-a noua bază din portofoliul companiei. Pasagerii Blue Air au putut călători, în 2017, de pe bazele sale internaţionale spre următoarele noi destinaţii: de la Liverpool spre Roma, Milano Bergamo şi Alicante, de la Torino spre Copenhaga, Malaga, Sevilia, Lisabona şi Trapani, de la Larnaca (Cipru) spre Birmingham şi Liverpool, de la Alghero spre Roma Fiumicino.

În 2018 compania preconizează o creștere a cifrei de afaceri și a numărului de pasageri cu 10%, mergând în primul rând pe consolidarea companiei pe plan intern și extern.

Blue Air a devenit în 2016 cea mai mare companie aeriană românească, depăşind în premieră compania de stat Tarom în ceea ce privește numărul de pasageri transportaţi.

Articolul complet pe ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments