Campionii în business au fost premiați aseară la Iași
Realități economice

Campionii în business au fost premiați aseară la Iași

16 companii din regiunea Moldovei au fost premiate ieri, la Iași, în cadrul Galei „Campioni în Business” pentru rezultatele de business remarcabile obținute în ultimul an.  5 dintre firmele premiate sunt ieșene, și anume: Te-Rox Prod, Proinvest Group, Symmetrica, Electra şi Quatro Group Distribution.

Potrivit analizei realizată în cadrul proiectului, cele mai mari companii antreprenoriale din Moldova au înregistrat în 2016, în medie, o valoare a cifrei de afaceri de 93 milioane lei, profit brut de 6,7 milioane lei, profit net de 5,8 milioane lei, 196 salariați și o rată a profitului brut de 7,2%. În topul domeniilor de activitate din această regiune (în funcție de valoarea agregată a cifrei de afaceri) se numără: comerț cu ridicata, comerț cu amănuntul, industria alimentară, agricultura și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.

Ediția din acest an a Galei „Campioni în Business” s-a desfășurat la CongressHall, Sala Rossini, și a reunit peste 100 de oameni de afaceri locali, reprezentanți ai mediului bancar, antreprenori, consultanți de business și analiști.

Companiile premiate au fost împărțite în patru categorii, în funcție de cifra de afaceri și de rezultatele obținute în ultimul an.

Symmetrica din Podu Iloaiei, companie cu activități de producție de pavele, borduri și rigole, a fost premiată la categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro. Compania are în prezent cinci unităţi de producţie, la Vereşti (Suceava), Podu Iloaiei, Bolintin Vale (lângă Bucureşti), Prejmer (judeţul Braşov) şi Şintereag (judeţul Bistriţa),  ea exportând în prezent în Republica Moldova şi Ucraina.

Compania Electra, cu afaceri în domeniul echipamentelor electronice, a fost premiată la categoria ‘‘Campioni în Business’’ cu cifra de afaceri între 3 și 15 milioane de euro. Fabrica de interfoane şi videointerfoane este lider naţional pe piaţă în acest domeniu şi are o experienţă de peste 15 ani în producţia de circuite imprimate.

Te-Rox Prod, producător de scaune auto pentru copii, și Proinvest Group, cu activități din domeniul construcțiilor
au primit premii pentru continuitate în derularea afacerilor de succes și a rezultatelor de business excepționale. Quatro Group Distribution, cu activități de distribuție a produselor alimentare și a băuturilor, a primit un premiu special, alături de alte 3 companii din Moldova.

Felicitări tuturor companiilor premiate și felicitări organizatorilor pentru promovarea antreprenorilor români care creează şi menţin locuri de muncă, aduc valoare prin inovaţie şi contribuie în mod semnificativ la bugetele locale şi de stat.

 

Facebook Comments