Care sunt cele mai mari firme de IT din Iași și cum au evoluat afacerile lor în 2016
Știri locale

Care sunt cele mai mari firme de IT din Iași și cum au evoluat afacerile lor în 2016

Se vorbește mult despre firmele de IT din Iași și despre contribuția lor la dezvoltarea economică a județului. Dar care sunt cele mai mari firme de IT care au închiriate birouri în capitala Moldovei și care este evoluția lor financiară pe  parcursul anului trecut?

Per ansamblu, industria de IT din Iaşi a derulat anul trecut afaceri de zeci de milioane de euro. Dintre acestea, Xerox Business Services România SRL ocupă, pentru al doilea an consecutiv, primul loc în topul angajatorilor din Iaşi, dar sunt și alte companii ce oferă servicii similare, care au încheiat anul 2016 cu creşteri spectaculoase ale cifrei de afaceri.

Astfel, Amazon Development Center SRL, companie cu sediul social la Iaşi, a reuşit performanţa să treacă de pragul de 100 de milioane de lei, cifră de afaceri. Potrivit datelor înregistrate la Ministerul Finanţelor, compania a avut anul trecut afaceri de 107 milioane de lei, în creştere de la 68 de milioane de lei, cât s-a raportat în 2015. Dacă profitul a rămas relativ la fel, 4,8 milioane de lei, anul trecut, faţă de 4,5 milioane de lei în 2015, numărul salariaţilor a crescut foarte puternic. Practic, în 2016 Amazon, care desfăşoară „activităţi de realizare a soft-ului la comandă“, a ajuns la 566 de salariaţi de la 371. Creşterea de 65% vine în contextul extinderii centrului de la Iaşi deschis în 2005. Sediul Amazon din România găzduieşte, potrivit zf.ro, patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul companiei.

O creştere de 25% a cifrei de afaceri înregistrează SCC Services Romania. Anul trecut, afacerile companiei, care are deschise centre şi în alte judeţe din Moldova, au ajuns la peste 71 de milioane de lei, în creştere de la 57 milioane de lei. Profitul a rămas constant undeva la 3 milioane de lei, în timp ce numărul salariaţilor a ajuns la 925, în creştere de la 808.

Ness România SRL este o altă companie IT din Iaşi care şi-a majorat afacerile cu 45%. Cifra de afaceri a fost în 2016 de 55,6 milioane de lei, în creştere de la 38,1 milioane de lei. Profitul companiei este unul dintre cele mai mari, depăşind 10 milioane de lei, iar în 2016 a ajuns la un număr mediu de salariaţi de 298.

O altă companie, cu peste 200 de angajaţi, Centric IT Solutions Romania SRL, a încheiat 2016 cu afaceri de peste 38 de milioane de lei, în creştere de la 25,6 milioane de lei. Profitul acestei firme aproape s-a dublat de la 3,3 în 2015 la 6,4 milioane de lei, anul trecut.

Gemini Cad System SRL, companie care  oferă servicii de „editare a altor produse software“, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 19 milioane de lei, un profit de 4,4 milioane de lei şi doar 69 de salariaţi. Cu acelaşi domeniu de activitate, TH Junior SRL a derulat anul trecut afaceri de peste 10 milioane de lei și a avut un profit de 2,7 milioane de lei realizat cu doar 43 de anagajaţi.

Articolul complet pe ziarulevenimentul.ro

 

Facebook Comments