Ce îi ţine pe antreprenorii din Moldova în loc: teama de eşec, birocraţia şi lipsa infrastructurii
Realități economice

Ce îi ţine pe antreprenorii din Moldova în loc: teama de eşec, birocraţia şi lipsa infrastructurii

Unul din trei antreprenori din regiunea Moldova consideră că eşecul unei afaceri este o barieră în calea pornirii uneia noi, iar birocraţia este cea mai importantă problemă cu care se confruntă mediul de afaceri din Moldova.

 În cazul provocărilor pe care trebuie să le înfrunte antreprenorii din această regiune, aceştia menţionează lipsa infrastructurii de transport şi logistice, lipsa unei educaţii de business formale şi informale de calitate sau chiar zelul şi inechitatea organelor de control ale statului.

Reducerea birocraţiei, simplificarea legislaţiei şi a Codului Fiscal reprezintă măsurile cu cel mai mare impact favorabil pentru dezvoltarea micilor afaceri.

În ceea ce privește provocările la adresa antreprenorilor din această regiune, cele mai importante sunt lipsa infrastructurii de transport şi logistice, lipsa unei culturi antreprenoriale sănătoase în România, lipsa unei educaţii de business formale şi informale de calitate sau chiar zelul şi injusteţea organelor de control ale statului.

Oamenii de afaceri din Moldova se confruntă cu probleme asupra cărora au o influenţă limitată, precum starea infrastructurii, dar şi cu probleme care pot fi corectate mult mai uşor, precum educaţia de business primită de la antreprenori cu experienţă.

Articolul complet pe http://www.ziarulevenimentul.ro/

Facebook Comments