Realități economice

Ce înseamnă pentru Iași titlul de „Orașul anului pentru dezvoltarea industriei IT și Outsourcing din Europa Centrală şi de Est”

Municipiul Iași a primit titlul de „Oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT și Outsourcing din Europa Centrală şi de Est”, în cadrul galei „Shared Services and Outsourcing Awards” care a avut loc anul acesta la Varșovia. La concurs au mai concurat alte patru orașe din Lituania, Slovacia, Cehia și Bulgaria.

Ediția din acest an a competiției, care a reunit sute de profesioniști din domeniul tehnologiei informației și reprezentanți ai mediului de afaceri, aduce un semn de recunoaștere industriei IT din Iași.

Premiul l-a primit Iașul, un oraș aflat în plin proces de dezvoltare pe acest segment, unde activează peste 1200 de firme și unde cererea pentru resursa umană calificată este aproape dublă față de numărul de absolvenți care termină o facultate de profil.

Iaşul capătă prin acest premiu un loc permanent pe lista scurtă a oraşelor în care investitorii din industria de IT şi outsourcing să-şi extindă ope­raţiunile. Practic, Iașul nu mai poate fi ignorat în momentul de faţă de aceștia, astfel încât așteptăm semnale pozitive din partea acestora.

Se așteaptă ca, la finalul anului 2018, numărul de angajaţi din sectorul IT din Iaşi va trece de pra­gul de 20.000 de persoane.

La competiția din Polonia au mai fost nominalizați unul dintre cei mai importanți angajatori din Iași, la alte două categorii, dar și proiectul FAB LAB Iaşi, cel mai mare spaţiu de co-working din zonă, la secțiunea „Cea mai bună colaborare între mediul de business şi cel universitar”.

 

Facebook Comments