Știri locale

Cioloş dă un termen pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş: 2027

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş ar urma să devină realitate până în 2027.

„Suntem în măsură să punem pe masa de lucru această strategie de dezvoltare teritorială integrată, numită şi «România policentrică la orizontul 2035», pe care ne-am dori-o ca un cadru unitar pentru dezvoltarea teritorială, pe termen lung a României, în aşa fel încât să avem această abordare de dezvoltare echilibrată a teritoriului României în care să stimulăm cooperarea intercomunală, să stimulăm cooperarea între centrele urbane sau poliurbane şi zonele rurale, să asigurăm legătura atât de comunicaţii, cât şi prin infrastructură a întreg teritoriului ţării şi să creăm oportunităţi pe cât posibil echilibrate şi egale pentru toate regiunile ţării pentru dezvoltarea activităţii economice”, a declarat Cioloş.

Strategia de Dezvoltare Teritorială cuprinde proiecte care ar urma să fie realizate în următorii 11 ani. Pe lista acestora se regăsesc autostrada A1, A3 Transilvania şi Comarnic – Braşov, autostrada Moldova şi autostrada Sudului Bucureşti – Craiova. Se au în vedere şi construirea de noi poduri peste Dunăre între Brăila şi Galaţi, ca şi la graniţa cu Bulgaria, precum şi a unor căi ferate de mare viteză pe coridorul Braşov – Ploieşti – Bucureşti şi Bucureşti – Constanţa.

Problema legăturii rutiere între Moldova şi Transilvania a fost abordată de Cioloş în cadrul discursului ţinut în faţa ieşenilor pe 24 ianuarie şi a făcut obiectul discuţiilor în cadrul unei întâlniri a premierului cu parlamentarii din zona Moldovei desfăşurate la Iaşi, la sfârşitul lunii aprilie. La acea dată, Cioloş anunţa demararea procedurilor pentru actualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii. Valoarea acestuia a fost estimată la 36 milioane euro. Lucrările de construcţie propriu-zise a autostrăzii ar urma să coste aproximativ 4 miliarde euro.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/

Facebook Comments