Compania Lear se extinde la Iași. Vor fi create noi locuri de muncă
Știri locale

Compania Lear se extinde la Iași. Vor fi create noi locuri de muncă

Compania de talie mondială, Lear, îşi extinde fabrica din Leţcani. Lucrările au început iar investiţia promite crearea a zeci de locuri noi de muncă în judeţ. Furnizorul pentru industria auto, prezent în Top 500 cele mai mari societăţi din lume, mai ridică o hală de peste 6.000 de metri pătrati, unde îşi va extinde secţiile. Lucrările vor fi finalizate toamna aceasta, iar investiția va ajunge la 3,5 milioane de euro.

Fabrica de componente auto s-a deschis la Iași în 2014, pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi. Situată la numai 9 km de centrul oraşului Iaşi, Lear are în prezent peste 1500 de angajaţi, majoritatea din mediul rural. Pentru aceştia există curse speciale, compania luându-i pe angajaţi direct de acasă.

Raportat la numărul de angajaţi, compania se află pe locul doi în Iași,  după Delphi cu peste 2000 de angajaţi la finele anului trecut şi în faţa Antibiotice, care aerre peste 1450 angajaţi.

Din toamnă însă, în urma acestor investiții, este posibil ca Lear să depăşească 2.000 de angajaţi şi să treacă pe primul loc. Lear Corporation Romania a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 771.486.370 euro, un profit net de 48.740.126 de euro şi peste 4.000 de salariaţi.

Americanii de la Lear Corporation mai deţin la la Piteşti şi Câmpulung unităţi care se ocupă cu producţia de sisteme electrice pentru autovehicule. Alegerea Iaşului de către compania americană are la bază faptul că oraşul este un centru important pentru industria textilă din România. Fabrica furnizează tapiţerie pentru scaune auto, cea mai mare parte a producţiei fiind exportată.

Articolul complet pe ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments