Construim orașul în curtea școlii – Târg Antreprenorial la Iași
Evenimente locale

Construim orașul în curtea școlii – Târg Antreprenorial la Iași

Astăzi, 12 mai 2017, începând cu orele 12.30, în curtea Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, are loc a patra ediţie a Târgului Antreprenorial, activitate inclusă în cadrul Festivalului Internațional al Educației.

Evenimentul se integrează în Zilele Şcolii 2017 și face parte din proiectul „Construim orașul în curtea școlii”, care susține implicarea eficientă și efectivă a mediului de afaceri, de la manageri la profesioniștii din departamente, în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi de comunicare, a atitudinilor responsabile şi în stimularea iniţiativei personale a elevilor Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Timp de 5 săptămâni, 19 companii locale, naționale și internaționale din mai multe arii de activitate (IT, servicii educaţionale, medicale, turism, jurnalism, construcții etc) au fost „părinți comunitari” pentru peste 300 de elevi din clasele IX – XI, sprijinindu-i să înțeleagă noțiuni de bază referitoare la antreprenoriat și implicându-i activ în diferite activități.

Momentul culminant, așteptat de elevi și „părinți comunitari” deopotrivă, constă în organizarea și amenajarea unor standuri, personalizate cu elementele de identitate vizuală ale companiei-părinte, în cadrul Târgului Antreprenorial. În final, juriul, format din reprezentanți ai partenerilor, va recompensa toate clasele pentru munca depusă și contribuţia la reușita evenimentului.

 

Facebook Comments