Afacere de succes în Iași - Din secretele Stupinei Taină Vie
Evenimente locale

„Cum motivăm femeile să dezvolte afaceri în agricultura ecologică?”

O întrebare care speră să-și găsească răspunsul în cadrul workshop-ului cu această temă ce va avea loc pe data de 04.04.2019, ora 10, în Sala Acad. Teodor Dima a Institutului de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane.

Workshop-ul este dedicat femeii antreprenor din agricultura românească, o discuție deschisă și amplă despre rolul femeilor în producerea și furnizarea către consumatori de hrană sănătoasă. Scopul acestei întâlniri este de a inspira, de a oferi modele de bune practici, de a schimba idei, de a învăța din experiențe concrete, de a stimula și motiva participarea femeilor în dezvoltarea de afaceri în sectorul agricol.

Atelierul „Cum motivăm femeile să dezvolte afaceri în agricultura ecologică?” face parte dintr-o mini-serie de astfel de evenimente, derulate în cadrul proiectului “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”, prin care se derulează activități de susținere a creșterii competitivității la export a agriculturii ecologice, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse. Acest proiect este implementat de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – InPULSE Partners – TDP Partners, iar evenimentul se desfășoară cu sprijinul Institutului de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane și al Asociației Rural Development Research Platform Iași.

Vă așteptăm așadar să ne cunoaștem și să povestim împreună despre „Cum motivăm femeile să dezvolte afaceri în agricultura ecologică?”.

Data și ora: 04.04.2019, ora 10.00 – 13.30

Loc de desfășurare: Sala Acad. Teodor Dima
Institutului de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane
Iași, str. T. Codrescu nr. 2

Agenda

10.00 – 10.30 Înregistrarea participanților
10.30 – 10.45 Cuvânt de deschidere – Sorina Boldeanu, echipa proiectului
10.45 – 11.15 De ce să îmi deschid o afacere în agricultură? Modele de success – Oana Iliescu, Iliescu Oana I.I., Avantajele formelor asociative – Genoveva Cojocaru, Bionest Cluster
11.15 – 11.30 Viitorul hranei și alegerile sănătoase – Ionut Ignat Nutriționist si Dietetician Cabinet Nutrigo
11.30 – 12.30 De ce agricultura ecologică? Avantaje și oportunități – Irina Rădulescu, expert agricultura ecologică în cadrul Centrului de Afaceri pentru Export Ploiești Agricultura ecologică în Regiunea de Dezvoltare Nord Est a României, Ioan Sebastian Brumă, Lucian Tanasă, ICES Gh. Zane, Academia Română, Filiala Iași Perspectivele dezvoltării sectorului agriculturii ecologice Mihaela Dădăcuș, Direcția Agricolă Implicarea femeilor din mediul rural al județului Iași în producerea și promovarea hranei sănătoase, Camelia Apetroaie, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași
12.30 – 13.00 Întrebări, discuții libere și concluzii
13.00 – 13.30 Degustare produse locale
Facebook Comments