Realități economice

Doar 14% dintre antreprenorii creativi ieșeni consideră că actualul mediu economic este prielnic afacerilor, conform unui studiu

Majoritatea antreprenorilor creativi din România nu consideră actualul context economic prielnic pentru afaceri, principalele obstacole percepute fiind legislația financiară, atragerea de noi angajați și clienți, potrivit studiului „Barometrul minților creative”, realizat de UniCredit Bank și Cult Market Research.

Cei mai încrezători antreprenori sunt din București (16%), Cluj-Napoca (14%) și Iași (14%),  iar cei mai puțin încrezători sunt în Brașov (9%) și Timișoara (3%).

Cei mai dornici de a-și dezvolta businessul sunt antreprenorii din Cluj (22%), Brașov (19%) și Iași (17%), iar cei mai puțini dornici sunt în Timișoara (14%) și București (11%).

În ceea ce privește afacerile mature, 18% spun că au investiții reușite, 36% au unele investiții reușite, 36% se mențin pe linia de plutire, iar 10% se luptă pentru supraviețuire.

Pentru companii, principalele obstacole pentru dezvoltare sunt condițiile economice generale (79% din companiile mature, 66% dintre companiile în curs de dezvoltare), legislația financiară, taxele (71%, respectiv 61%), atragerea de noi angajați (65%, respectiv 60%), puterea scăzută de cumpărare (70%, respectiv 60%) și atragerea de noi clienți (67%, respectiv 56%).

Studiul a fost făcut pe un eșantion de 206 persoane, prin 200 de chestionare și 6 interviuri aplicate în București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca și Iași, în perioada 5-22 octombrie 2018.
mai multe detalii aici

Facebook Comments