Două mari companii IT se extind la Iași
Știri locale

Două mari companii IT se extind la Iași

Compania Fortech, care dezvoltă soluţii software la comandă, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industriile auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate, a anunțat 50 de noi posturi pentru birourile din Iaşi, Cluj şi Oradea.

Conform datelor furnizate în presă de Ziarul financiar, 75% dintre aceste joburi se adresează birourilor din Cluj, iar 25% sunt pentru centrele regionale din Oradea şi Iaşi. Compania vizează creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea, pentru birourile deschise aici în anul precedent.

În prezent, echipa Fortech numără peste 600 de angajaţi şi colaboratori, cu diferite arii de expertiză şi grade de senioritate. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 100,7 milioane de lei (22,4 milioane euro), un profit net de 14,5 milioane de lei (3,3 milioane euro).

Cea de-a doua companie, Alten, este de origine franceză și deschide la Iaşi săptămâna aceasta un sediu de servicii pentru care există deja 160 de angajaţi iar până la finalul anului se va ajunge la 200. Grupul francez Alten, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică se extinde în România, în centrele din Iaşi şi din Bucureşti.

Preferința pentru Iași a extinderii marilor companii din domeniul IT este explicată de faptul că Iaşul este al doilea cel mai mare oraş din România după numărul de locuitori, iar universităţile care instruiesc peste 75.000 de studenţi crează baza de pregătire necesară viitorilor angajați ai acestora.

Articolul complet pe ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments