Profil de antreprenor

Două prietene din Iași au dat lovitura cu un business în domeniul fashion

Ele au mizat pe cliente care vor haine în ediţie limitată, personalizate. Și le-au găsit, nu doar în România, ci şi în Marea Britanie şi Statele Unite, astfel că au ajuns la comenzi de 1 milion de lei încă din primul an de funcţionare a afacerii.

„Ne considerăm un business de nişă într-o piaţă în general dominată de branduri internaţionale şi curente fast-fashion. Nu încercăm să facem concurenţă acestora, ci în timp ne-am găsit o piaţă care preferă rochii unicat sau în ediţie limitată, personalizate”, descrie brandul Chotronette Laura Cazacu, una dintre fondatoare.
Silvia Chiteală, cealaltă antreprenoare din spatele brandului, a decis să îşi exploateze latura creativă într-o afacere proprie, căreia i s-a alăturat şi Laura Cazacu, colegă de liceu şi prietenă de mulţi ani, lucru ce le-a ajutat să-şi construiască o viziune comună şi să treacă mai uşor peste obstacolele de la început. .
În prezent, businessul Chotronette este format dintr-un atelier şi un showroom în Iaşi, la care se adaugă un magazin online, unde primesc comenzi pentru rochii de la femei din toată lumea. Au colaborări însă şi cu magazine din ţară şi sunt în discuţii cu magazine din Marea Britanie.
Proiectul a început cu o singură croitoreasă şi o investiţie de 2.000 de euro pentru cumpărarea materialelor cu care aveau să construiască prima colecţie.
Tinerele spun că majoritatea clientelor lor au între 25 şi 35 de ani şi sunt din România, Marea Britanie şi Statele Unite; au însă o trăsătură comună: „latura neconvenţională”.
Anul trecut, au vândut în jur de 70 de rochii lunar, cu un preţ mediu al rochiilor comandate de 1.532 de lei. Valoarea totală a veniturilor de anul trecut s-a ridicat la peste 1 milion de lei (aproximativ 225.000 euro).

Citește mai mult aici

Facebook Comments