Lecții de antreprenoriat

Drumul de la hobby la un adevărat business în producția de haine pentru copii

Hbebe s-a născut din pasiunea Flaviei Hriţcu de a produce hăinuţe pentru fiul său, iar acum salopetele, tricourile, rochiţele ori cămăşile realizate în atelierul din Iaşi merg către copii din întreaga ţară, în baza comenzilor online. Planul antreprenoarei este să deschidă şi un magazin fizic, într-o zonă pietonală din Iaşi.

Povestea brandului de haine pentru copii Hbebe a început de Ziua Copilului, pe 1 iunie 2017, ca un hobby, povesteşte Flavia Hriţcu, care era atunci în căutarea unor haine practice şi lejere pentru fiul său, pe care a hotărât să le facă chiar ea ulterior. Acum, în atelierul din Iaşi, amenajat un an mai târziu, lucrează cinci persoane şi trimit produsele în toate colţurile României, iar în 2019 cifra de afaceri a micului business a ajuns la 180.000 de lei.

În 2018, în primăvară, a înfiinţat firma. A accesat fon­duri guvernamentale prin programul Start-Up Nation, 44.000 de euro, bani cu care a cumpărat echi­pamentele de care avea nevoie pentru a produce. „Fără aceşti bani nu ne-am fi permis să facem in­vestiţiile necesare în atelier.“

Flavia Hriţcu spune că a ales să producă, deoarece pe piaţă sunt brandurile consacrate de la care cumpără toată lumea, iar Hbebe oferă posibilitatea de a personaliza produsele, în plus, materialul folosit în principal este bumbacul. „Ne dorim să revină clienţii.“

Fondatoarea Hbebe spune că dacă ar fi închis atelierul odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 pierdea finanţarea prin Start-Up Nation, deoarece încă se află în perioada de monitorizare. Însă, la finalul lunii martie s-a reglementat situaţia şi pentru micii antreprenori şi le-a permis să suspende activitatea sau să apeleze la şomaj tehnic, dacă înregistrează o scădere de 25% a vânzărilor.

Ami multe detalii aici.

Facebook Comments