Fab Lab Iași, laboratorul ideilor românești de afaceri tech
Lecții de antreprenoriat

Fab Lab Iași, laboratorul ideilor românești de afaceri tech

Spațiul polivalent de lucru Fab Lab Iași funcționează ca o platformă care accelerează inovația și colaborarea în comunitatea tehnică din Iași.

Potrivit lui Dan Zaharia, economist cu peste 15 ani de experienţă în management, vânzări şi dezvoltare imobiliară și inițiatorul Fab Lab Iași, laboratorul digital a apărut din dorința de a crea un spațiu dedicat celor pasionați de tehnologie.

“Există concursuri (de tehnologie) unde trebuie să vii într-un timp limitat cu o idee, să o dezvolți, să faci un demo, încât să poți lua un premiu. Am observat că nimeni nu trece dincolo de această etapă într-un mod sistematic. Ești deja la a șasea ediție, iar niciunul din cei care au luat premiul întâi la primele cinci nu mai există”, afirmă Zaharia.

Și și-a spus că trebuie să se întâmple două lucruri:

“participanții să aibă un loc de întâlnire care sa nu fie o cafenea”
“dacă ideea are și o componentă hardware să se ducă spre o zonă de concept și apoi de prototip”
De asemenea, inițiatorul Fab Lab Iași subliniază importanța validării proiectelor în fața investitorilor pentru ca acestea să poată deveni produse reale.

Întrebat ce loc ocupă Iașul în topul orașelor din România din punct de vedere al inovației, antreprenorul explică: “Filozofia noastră este că Iașul nu este concurent cu Clujul, Clujul nu este concurent cu Bucureștiul. Trebuie să fim mai deștepți de atât”. Potrivit lui, scopul principal este ca orașele regionale de succes (Timișoara, Cluj, Iași), care sunt în “liga a doua” după București, să impulsioneze comunitățile de antreprenori pentru ca aceștia să se poată dezvolta.

Despre Fab Lab Iași
Fab Lab Iasi oferă pe o suprafață de peste 700 mp scenarii de folosire flexibilă (zone de demonstrații / concursuri, co-working, makerspace, săli de cursuri și video / conferințe, birouri dedicate).

Localizat foarte aproape de campusul universitar “Tudor Vladimirescu”, Fab Lab Iași are printre scopuri ca, în parteneriat cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași și cu Universitatea “Al.I.Cuza” Iași, să dezvolte programe de stimulare a studenților și absolvenților de la facultățile de profil tehnic pentru facilitarea inovației, a fabricației digitale și a spiritului antreprenorial în rândul acestora.

 

Articolul complet pe startupcafe.ro

Facebook Comments