Fab Lab Iași va produce măști de protecție din plastic pentru medici, cu ajutorul unei imprimante 3D
Știri locale

Fab Lab Iași va produce măști de protecție din plastic pentru medici, cu ajutorul unei imprimante 3D

Update: La IRIS Robotics în momentul de față, se pregătește o nouă versiune prototip de data aceasta pentru viziere, produse diferite față de măștile de snorkeling (care nu au trecut de faza de prototip din motive de omologare). Se mărește stocul imprimantelor 3D, pentru echipa dar și pentru toți cei care au nevoie de o imprimanta 3d în perioada aceasta. Imprimantele vor ajuta în crearea lor și începând cu săptămâna viitoare vor putea începe să realizeze un lot mai mare de vizere cu o soluție mai optimă de ecran protector (în locul soluției plexiglas, care se găsește foarte greu pe piață)

Măștile de protecție din plastic împotriva coronavirusului, fabricate la Fab Lab Iași au fost deja trimise medicilor pentru testare. Consumabilele din componența acestora sunt create folosindu-se o imprimantă 3D.

Echipa Iris Robotics produce măștile speciale de protecție din material plastic, care de fapt sunt măști de scufundare care acoperă toată fața, adaptate pentru a putea împiedica contaminarea, chiar și în cazul coronavirusului. Un cartuș care conține un element filtrant care poate fi schimbat a fost confecționat folosindu-se o imprimantă 3D. Măștile sunt refolosibile, dezinfectabile, cu cartușul de filtrare înlocuibil.

„Industria IT se implică deja stând acasă și acesta este lucrul cel mai important. În rest, dacă suntem sau nu capabili să îi ajutăm și cu altceva pe cei din sistemul sanitar, ei trebuie să ne răspundă. Inclusiv inițiative precum cea pe care am avut-o noi trebuie făcute timid și fără zgomot foarte mare, pentru că nu avem experiența să spunem că gesturile sau dispozitivele pe care le propunem sunt într-adevăr utile și îi pot ajuta pe medici. Ei sunt specialiștii, ei vor decide. Avem acest proiect foarte țintit, vrem să rezolvăm o problemă stringentă. Am făcut o propunere, am trimis 4 prototipuri care vor ajunge astăzi la spitalele din Iași”, a declarat Traian Luca, managerul companiei Gemini CAD Systems.

Mai multe detalii aici.

Facebook Comments