Profil de antreprenor

Fabrica de fum sau de gust? Succesul unei afaceri măsurat prin pasiune

La Iași, orașul industriei digitale, fără fum, iată că există și o „Fabrică de fum” la propriu, care se laudă că „împachetează fum de cea mai bună calitate în ambalaje comestibile din carne”, pentru a ne oferi o masă sănătoasă.

Și nu este doar o laudă. Pentru că am avut ocazia să degustăm delicioasele lor produse  la fața locului, în plin proces de producție, putem spune că sunt cu adevărat cele mai bune!

Fabrica de fum este o afacere de familie, căreia i-au pus bazele care doi antreprenori curajoși, Paul Ioan și Lungu Marius, animați de dorința de a oferi ieșenilor produse care păstrează gustul tradițional, cât mai natural, prin care să reînvie în amintirea lor savoarea preparatelor din gospodăria bunicilor. Ei cred că produsele tradiționale își pot găsi o clientelă fidelă,  dacă marfa este de calitate și are un preț acceptabil, iar pe acest principiu își conduc afacerea.

A fost numai o chestiune de timp până să pornească această afacere de familie, astfel încât, în anul 2017, au deschis această fabrică, cu o denumire atât de interesantă, Fabrica de Fum. Locația este pe amplasamentul unei foste fabrici de prelucrare a cărnii, complet renovată și extinsă.

Administratorul firmei este în același timp și director de producție, având o experiență de peste 20 de ani în domeniul alimentației publice, cu formare în domeniu, pe post de bucătar șef și manager. Dl. Lungu Marius, căci despre el este vorba, se mândrește cu rețetele sale de afumare a cărnii, pe care le-a perfecționat de-a lungul timpului, pentru a ne oferi nouă cele mai savuroase produse din carne afumată: pastramă afumată de purcel, coaste marinate pline de cărniță, mușchiuleț montana, ceafă de porc, piept de porc, slăninuță.

Această prezentare necesită JavaScript.

Standardele de calitate pe care le respectă,  materia primă proaspătă, pe care o achiziționează de la abatoare locale autorizate, condimentele de cea mai bună calitate, naturale, pe care le aduc tocmai din Austria, sunt doar câteva dintre punctele tari, pe care se bazează succesul acestei afaceri.

Planurile de viitor includ creșterea și dezvoltarea afacerii. Au pornit cu un număr de 7 produse tradiționale, care urmează a fi atestate ca fiind tradiționale în foarte scurt timp, iar gama va fi diversificată. Toate produsele lor au
un gust unic , prin care încearcă să ducă mai departe tradiția, în același timp adaptată continuu la tendințele actuale.

Fabrica de fum este o echipă de oameni cu aceeași gândire, în centrul căreia stă inovarea, competența, decența, dar și răbdarea de la început. „Scopul principal al unei afaceri nu este neapărat profitul, ci satisfacția muncii făcute cu pasiune”, după cum așa de frumos ne-a spus dl Paul Ioan.

Această prezentare necesită JavaScript.

Facebook Comments