Știri locale

Hindawi, unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale academice din UK, a deschis un birou la Iaşi, unde vor lucra 35 de IT-işti

Unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale academice din UK, Hindawi, a încheiat un parteneriat strategic cu compania autohtonă Thinslices, fondată în 2010 la Iaşi, cu activităţi de software development.

După nouă ani de activitate, Thinslices şi-a anunţat noua viziune, aceea de a cataliza şi de a inspira comunitatea ieşeană de startup-uri prin construirea unui ecosistem puternic de firme de tehnologie. Hindawi reprezintă astfel prima companie care pune bazele ecosistemului pe care Thinslices vrea să îl construiască în jurul său.

Hindawi şi Thinslices au început o colaborare în urmă cu aproximativ un an. Compania locală de IT s-a ocupat de dezvoltarea unui sistem peer-review (modalitate de evaluare a manuscriselor ştiinţifice în vederea publicării în revistele de specialitate – n. red.).

Hindawi Limited este unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale de cercetare academică la nivel global în ştiinţă şi medicină, cu sedii în Londra şi Cairo. Compania colaborează cu publisheri, instituţii şi organizaţii, pentru a se îndrepta spre un ecosistem şcolar mai deschis, prin investiţii în dezvoltarea infrastructurii de publicare open source. Anual, sunt publicate peste 20.000 de articole.

Thinslices este o companie de software development, cu capital românesc, fondată în 2010 de Ilie Ghiciuc şi Vlad Bodi, în Iaşi. Cel din urmă antreprenor a ieşit din acţionariatul firmei. Compania creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie din companii.

Mai multe detalii pe zf.ro

Facebook Comments