Iașitex, o fabrică ieșeană cu istorie, s-ar putea muta la Vaslui
Știri locale

Iașitex, o fabrică ieșeană cu istorie, s-ar putea muta la Vaslui

La mijlocul lunii septembrie, acţionarii Iaşitex SA se vor întruni în cadrul adunării generale extraordinare (AGEA) pentru a iniția pașii legali de preluare a controlului fabricii Vastex SA Vaslui, unul din principalii săi concurenţi de pe piaţă , cu intenția de relocare a producţiei de la Iaşi.

Potrivit convocatorului, la primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei scrie că, pe 14 septembrie, deţinătorii de titluri ai firmei se vor pronunţa asupra propunerii de întreprindere a „tuturor demersurilor necesare în vederea obţinerii de informaţii relevante cu privire la societatea Vastex SA Vaslui, in scopul fundamentării preluării controlului VASTEX de către IAȘITEX , prin participarea la operațiunea de majorare de capital a VASTEX, prin aport în natură cu bunuri mobile și aport in numerar, sau la orice procedură prevăzută de lege care să asigure de către IAȘITEX a pachetului majoritar de acțiuni în cadrul VASTEX și, respectiv, relocarea capacității de producție a SC IAȘITEX SA Iași, la SC VASTEX SA Vaslui. ”

Societatea Iaşitex SA și-a propus să preia conducerea fabricii vasluiene de textile prin participarea la procesul de majorare de capital al acesteia, prin aport cu bunuri mobile şi în numerar, luând în calcul și orice altă procedură prevăzută de lege care să-i asigure „dobândirea pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Vastex”potrivit convocatorului AGEA.

Fabrica VASTEX SA, pentru care lucrează circa 168 de salariaţi, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 11,7 milioane de lei şi pierderi de 1,4 milioane lei. IAȘITEX SA în schimb a realizat în anul 2016 o cifră de afaceri de 24,6 milioane de lei şi un profit de 111.598 lei, după ce în 2015 a avut pierderi de 4,3 milioane de lei.

Numărul de angajaţi ai fabricii din Iași a scăzut de la 195 de salariaţi la 1 ianuarie 2016, la 188, la sfârșitul anului, potrivit datelor publicate în raportul anual de conducerea societăţii. Salariul mediu brut oferit de compania în 2016 a fost de 1.875 lei, iar cel mediu net de 1.340 de lei.

 

Facebook Comments