Știri locale

Iașitex se orientează către investiții imobiliare și financiare

Conducerea firmei ieşene solicită acţionarilor majorarea capitalului social cu 60 de milioane de lei. O parte importantă din această sumă ar urma să meargă într-un proiect imobiliar, precum şi pentru achiziţia de acţiuni la Chimcomplex.

Iașitex, unul dintre marile branduri ieşene în confecţii pregăteşte o mutare îndrăzneaţă pe piaţă, după ce în septembrie anul trecut anunţa că vinde terenurile şi clădirile şi că îşi mută producţia la Vaslui. Momentan, intenţionează să-şi mărească capitalul social cu 60 de milioane de lei, după cum se arată într-un raport trimis la ASF Bucureşti, Direcţia Generală de Supraveghere, Direcţia Monitorizare Investigare, Serviciul Monitorizare Investigare Emitenţi.

În nota de fundamentare privind oportunitatea majorării capitalului social prin aport în numerar, se regăsesc și obiectivele pe care Iaşitex și le propune în următorii doi ani de zile, printre care: reorientarea producţiei de ţesături spre produse de nişă la comandă, cu valoare adăugată mare şi a unui proiect de achiziţie a unei tehnologii de imprimare digitală a materialelor textile şi software de creaţie, retehnologizarea secţiilor de producţie ţesătorie şi finisaj ţesături, dezvoltarea unui brand propriu pentru lenjeriile de pat, pilote şi draperii dar şi crearea unui lanţ de magazine pentru vânzare cu amănuntul, în mall-urile din ţară. Reprezentanţii Iaşitex se gândesc să investească un milion de lei şi în promovarea pe internet şi vânzarea online a produselor.

O idee îndrăzneaţă constă în crearea unui parteneriat cu un dezvoltator imobiliar pentru implementarea unui proiect în segmentul de office şi servicii. Nu este clar dacă se face referire la construirea unor clădiri noi, sau reabilitatea şi modernizarea celor existente, inclusiv a sediului administrativ al societăţii.

În aceeaşi notă de fundamentare se mai precizează creşterea activelor financiare prin achiziţie de acţiuni la SC Chimcomplex SA sau la alte societăţi care activează în industria textilă sau alte industrii cu potenţial ridicat de profitabilitate.

Articolul complet pe ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments