Investiție de jumătate de milion de euro într-o berărie artizanală la Iași
Lecții de antreprenoriat

Investiție de jumătate de milion de euro într-o berărie artizanală la Iași

După o investiție de aproximativ jumătate de milion de euro și o goană de mai bine de 5 luni după autorizațiile necesare, berăria artizanală Capra Noastră din Iași și-a deschis porțile la finalul lunii trecute și a ajuns pe mesele băutorilor de bere din Iași și din București.

În această berarie artizanală, cu o capacitate de producție de 5 mii de litri pe lună și situată pe o suprafață de 500 de metri pătrați, lucrează doar două persoane. O mare parte din procesul de realizare al berii este automatizat, însă, antreprenorul declară că este nevoie și de multă muncă fizică. În ceea ce privește ingredientele pe care le folosește în producerea berii, acesta apelează la o fabrică din Polonia care lucrează cu nume mari, precum Carlsberg sau Stella Artois.

În ceea ce privește profilul băutorului de bere artizanală, văzut din perspectiva sa, antreprenorul ieșean a declarat că a observat o deschidere mare din partea IT-iștilor din Iași, despre care crede că îi va aduce succesul.

Berea artizanală Capra Noastră, comercializată în sticle de 0,33l, se găsește în mai multe restaurante din Iași și într-un local situat în București. Antreprenorul plănuiește pentru anul viitor să înceapă comercializarea în sticle de 0,5 l și chiar de 3 l, sub forma unor sticle de șampanie.

Articolul complet pe wall-street.ro

 

 

 

Facebook Comments