Iulius Mall vrea să devină brand european
Știri locale

Iulius Mall vrea să devină brand european

Sud-africanii de la Atterbury au preluat 50% din rețeaua de malluri Iulius și din viitorul ansamblu imobiliar mixt Openville din Timișoara. Una dintre direcțiile de dezvoltare pentru Iulius Group, după atragerea investitorilor sud-africani, va fi intrarea pe alte piețe din regiune cu brandul de centre comerciale Iulius Mall.

Argumentele pentru intrarea pe piața locală au fost atât premisele economice pozitive ale României, precum și rezultatele solide înregistrate de centrele comerciale dezvoltate de antreprenorul român Iulian Dascălu.

„Vedem România ca fiind o piață solidă, în creștere, iar strategia noastră este să încheiem parteneriate puternice și nu neapărat să intrăm pe noi piețe pe cont propriu. (…) Achiziția inițială a acestei participații este punctul de plecare al unui parteneriat pe termen lung care, de asemenea, se va concentra și pe dezvoltarea unor proiecte precum Openville”, a spus pentru NewMoney Raoul de Villiers, director de dezvoltare și new business în cadrul Atterbury Europe.

Acesta a mai adăugat că decizia de a intra în acționariatul Iulius Group a venit și în contextul în care mall-urile Iulius ocupă poziții de lider pe piețele locale și regionale pe care sunt prezente, sunt poziționate în zone centrale și sunt integrate în proiecte mixte care pun accentul atât pe segmentul de retail, cât și pe cel de birouri sau pe oportunitățile de petrecere a timpului liber. ”Rezultatele înregistrate de aceste centre comerciale au fost un argument solid în perfectarea tranzacției”.

Tranzacția cu sud-africanii de la Atterbury include, pe lângă mallurile Iulius din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, și cele două clădiri de birouri care fac parte din proiectul mixt Iulius Mall Cluj, Cluj Business Center, dar și imobilul de birouri United Business Center 2, care face parte din Opeville și care este deja finalizat. Pe de altă parte, proiectul mixt Palas Iași rămâne integral în proprietatea lui Iulian Dascălu, nefiind parte a tranzacției cu Atterbury.

”În perioada următoare, ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei Iulius Mall pe piața regională internațională și pe finalizarea dezvoltării proiectului mixt din Timișoara, Openville”.

Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties. Steinhoff, care este tot o companie din Africa de Sud, are în portofoliu branduri precum retailerul de mobilă Kika sau rețeaua de magazine Pepco, prezente și pe piața locală. Atterbury Europe a mai investit în Serbia și Cipru.

Iulius are un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 de metri pătrați de spaţii de retail şi 106.000 de metri pătrați de spaţii office.

 

Facebook Comments