Știri locale

Kaufland România introduce un nou concept în magazinele din Iași

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, a investit în remodelarea a trei dintre magazinele sale din Iaşi, întroducând un nou concept, ce include Food Court și Open Mall.

Acestea devin primele din ţară cu galerii comerciale cu fațade vitrate și case de marcat cu scannere ultra-rapide, parte a unui proiect pilot internațional, implementat mai întâi în Iași.

Este vorba de magazinele Kaufland din Șoseaua Păcurari nr. 86M, cel din strada I. P. Pavlov nr. 14 și strada Mitropolit Varlaam nr. 20, care beneficiază acum de un nou design, tehnologii și funcționalități. Acestea sunt primele magazine Kaufland din România care propun galerii comerciale cu pereți de sticlă (fațade vitrate). Prin acest nou concept de Open Mall, Kaufland reinventează galeriile comerciale pentru chiriași, deschizând în exteriorul magazinului un spațiu nou de cumpărături.

De asemenea, Kaufland aduce și prima zonă de Food Court în magazinele din Iași, care găzduiește restaurantul de tip street-food The Box și Sweet Blanca, cofetărie cu sortiment extins de cafenea (magazinele de pe str. Pavlov și de pe str. Păcurari) și pizza (magazinul din Nicolina).  În interiorul magazinelor a apărut un raion sub conceptul To Go, ce oferă produse pregătite pentru consum imediat, gata ambalate și rapid de luat, precum sandvișuri, salate convenience, băuturi răcite etc. Raionul este amplasat în apropierea caselor de marcat, special pentru clienții care vin în pauza de masă și se grăbesc.

Cele trei magazine din Iași beneficiază și de un raion nou de pește proaspăt la vitrina cu servire asistată, un spațiu mai mare pentru zona de legume-fructe, dotat cu tehnologie de răcire a meselor pe care sunt amplasate produsele și mașini de feliat pâine in apropierea raioanelor de brutărie.

Cumpărătorii se pot bucura și de noua configurație, care conferă un traseu al cumpărăturilor mai rapid și mai ușor. Navigarea prin magazin este eficientizată printr-un nou sistem de ghidaj prin pictograme ce semnalizează categoriile de produse sau servicii, dar și o nouă segmentare a spațiului și rafturilor, cu scurtături printre raioane, pentru facilitarea orientării.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 magazine în România. În 2016, retailerul a raportat o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei, marcând astfel o rată de creștere de 5,6%, Kaufland rămânând liderul pieței locale de retail, urmat de francezii de la Carrefour.

Facebook Comments