Lecții de antreprenoriat

„La Băcănie”, sau cum pot concura micii antreprenori cu marile lanțuri de magazine

Trei tineri din Iaşi au strâns 40 de magazine de cartier sub brandul „La Băcănie”, scopul fiind acela de a rezista pe piață în condițiile unei concurențe tot mai acerbe din partea supermarketurilor.

Proiectul La Băcănie, iniţiat în urmă cu 3 ani de către Iustinian Cozma Rusu împreună cu doi prieteni, a reuşit să adune până acum 40 de magazine din judeţ, inclusiv din zona rurală, sub un brand comun. Veniturile lunare se ridică la un milion de euro la nivelul întregii reţele de mici magazine.

„Vrem să adunăm la un loc toate magazinele alimentare de cartier şi să facem un mic lanţ, care să aibă aceiaşi furnizori şi aceleaşi preţuri, ca să poată concura cu supermarketurile. Acum avem 40 de magazine partenere sub același brand şi 15 furnizori locali. Producem local, consumăm local, investim local, dezvoltăm comunitatea noastră. Mai simplu spus: banii noştri rămân în Iaşi“, a povestit pentru sursa citată Iustinian Cozma Rusu, cofondatorul proiectului La Băcănie.

Un alt avantaj al rețelei este și acela de a obține prețuri avantajoase din partea furnizorilor. Vezi aici mai multe detalii.

Facebook Comments