Lecții de antreprenoriat

La Jetoane, spălătoria auto ieșeană care urmează să se extindă în toată țara

“La Jetoane” este spălătoria auto self-service, un business pe care Andrei Țăranu a mizat în urmă cu mai bine de 5 ani și care acum, a ajuns la maturitatea necesară ca, după 3 locații proprii în Iași, business-ul să poată fi francizat către potențiali parteneri de afaceri din toată țara.

Ideea a apărut încă din 2013, când practic conceptul de a spăla o mașină în regim de self-service era inexistent în România. După cea mai scurtă analiză de piață din istorie, pentru că nu exista piața, acesta a considerat că singura locație de spălare self-service din Iași în 2013, nu poate emite nicio pretenție la un serviciu calitativ, așa ca a început să perfecționeze rețeta și a preluat site-ul la www.jetoane.ro.

Principalele atuuri ale unui astfel de business sunt costul redus al serviciului, timp redus petrecut în cadrul locației de spălare, siguranța dată de faptul că proprietarul mașinii este direct implicat în procesul de curățare și nu are nimeni acces în mașină sau în preajma mașinii, precum și implicarea clientului în procesul de curățare a mașinii. Există un segment de clienți tineri care fac asta în primul rând de distracție, din plăcere.

Unele locații din Iași înregistrează 350-400 spălări/zi ca medie și un vârf de 650, dar și locații cu 250-300 și cu un vârf de peste 500.

Cifra de afaceri a crescut de-a lungul anilor, iar acum proprietarul a început să francizeze afacerea. Prima franciză a fost deja semnată și urmează a fi implementată în Bârlad.

Pentru ca afacerea să aibă succes, pentru un investitor într-o stație nouă de spălare e nevoie de un minim de 2 angajați care să asigure buna desfășurarea a activităților, să mențină curățenia locației și să fie piesa de legătură între administrația locației și clientul final.

Locația este bineînțeles foarte importantă, minimul de spălări necesar pentru a acoperi costurile este de 120-150 mașini/zi.

Mai multe detalii aici

Facebook Comments