Lecții de antreprenoriat

„Lavanda Laurei”, povestea pasiunii transformată în afacere cu produse cosmetice

Laura şi Andrei Ignătoaie, fondatorii brandului „Lavanda Laurei”, cultivă lavandă pe 1.000 mp în judeţul Vaslui, din care produc cosmetice într-un mic laborator din Iaşi.

Ei au început să se documenteze despre cultura de lavandă încă din 2014, din pasiunea Laurei pentru această plantă albastru-violet. Un an mai târziu au achiziţionat butaşi de lavandă şi i-au plantat pe o suprafaţă mică, de 1.000 metri pă­traţi, într-o localitate din judeţul Vaslui, iar acum, sub brandul Lavanda Laurei realizează şi co­mer­cializează uleiuri esenţiale de lavandă, lumânări parfumate, sare de baie, creme sau odorizanţi.

Investiţia iniţială în spaţiul de producţie a fost de 5.000 de euro, iar echipamentele au costat încă pe atât. Uleiul de lavandă este procesat într-o distilerie profesională, pentru că, momentan, susţine antre­prenoarea, costurile ar fi prea mari ca să aibă propria distilerie. Însă, în laboratorul din Iaşi Laura Ignătoaie produce creme pe bază de lavandă, săpunuri naturale sau odorizanţi. „Am urmat un curs de cosmetică, iar acum dezvolt o gamă mai largă de produse.“

„La sfârşitul anului am lansat site-ul, iar la începutul anului acesta a fost de ajutor pentru noi, pentru că am reuşit să mutăm cumpărătorii din zona offline în zona online, având în vedere con­tex­tul actual al pandemiei de COVID-19. De altfel, acum suntem accesibili şi pentru clienţi din afara oraşului Iaşi. În momentul acesta vindem de 5.000 de lei pe lună online şi ne permite să supravieţuim“, explică antreprenoarea.

Mai multe detalii pe zf.ro

Facebook Comments