Magazinele Praktiker din Iași devin Brico Depot
Știri locale

Magazinele Praktiker din Iași au devenit Brico Depot

Din 1 decembrie, cele două magazine Praktiker din Iaşi sunt oficial sub brandul Kingfisher, companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare. Trecerea a fost făcută cu succes, după cum anunţă oficialii noii firme, prin achiziţionarea a 100% din acţiunile familiei Susli din Turcia, patronii Praktiker România. Astfel, în urma reamenajărilor, numele Praktiker se transformă în Brico Depot.

„Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri. De asemenea, ne bucurăm să creştem echipa din România şi le urăm bun venit tuturor angajaţilor Praktiker”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depot România.

Praktiker are în prezent peste 1.600 de angajaţi în cele 26 de magazine din ţară iar anul trecut a realizat vânzări de 140 de milioane de euro. La rândul său, lanţul de magazine Brico Depot are la noi în ţară 15 magazine şi 964 de angajaţi.

Vânzările Brico Depôt România au însumat 144 de milioane de euro în 2016. Kingfisher este o companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa şi Rusia şi 77.000 de angajaţi.

„Ne desfăşurăm activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Dépôt şi Screwfix. Oferim produse şi servicii DIY şi de amenajări interioare pentru aproape şase milioane de clienţi care fac cumpărături în magazinele noastre şi prin intermediul canalelor noastre online, în fiecare săptămână. Clienţii noştri sunt reprezentaţi de toate persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească locuinţa, precum şi de experţii şi de profesioniştii din domeniu care îi ajută”, a precizat Luiza Sandu, PR Brico Depot.

În anul încheiat la 31 ianuarie 2017, Kingfisher a raportat vânzări în valoare de aproximativ 11,2 miliarde de lire sterline, cu un profit subiacent înainte de impozitare de 787 de milioane de lire sterline.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Facebook Comments