Mediul de business din Iași ajunge în școli pentru calificarea forței de muncă
Știri locale

Mediul de business din Iași ajunge în școli pentru calificarea forței de muncă

Solicitările formulate de agenţii economici din Iaşi, au primit în sfârșit răspuns din partea autorităților, astfel încât, anul acesta vor fi înființate cinci clase de învățământ dual, în cadrul unor colegii tehnice ieșene. Astfel elevii au ocazia să se specializeze în meseriile de care au nevoie companiile solicitante.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” urmează să fie înfiinţate trei clase, pentru un total de 85 de elevi, prin care să se acopere solicitările companiilor SC Chambon SRL Iaşi şi SC Next Construct SRL Iaşi. Cele două firme au nevoie de personal ca dulgher – tâmplar – parchetar, fierar betonist – montator prefabricate, zugrav, ipsosar, vopsitor, tapetar, zidar – pietrar – tencuitor, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic şi operator la maşini cu comandă numerică.

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se va înfiinţa o clasă care va şcolariza elevi pentru a deveni dulgher – tâmplar – parchetar şi fierar betonist – montator prefabricare, tot în urma solicitării formulate de SC Next Construct SRL Iaşi.

La Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi, în urma solicitării ferme din partea SC Apolodor 2003 SRL, va fi înfiinţată o nouă clasă cu 12 elevi – 6 pentru profilul dulgher – tâmplar – parchetar şi 6 pentru fierar betonist – montator prefabricate.

Aceste clase de învăţământ în sistem dual se organizează numai la cererea agenţilor economici,  pe baza unui contract de parteneriat între municipalitate, unităţile de învăţământ şi operatorii economici.

Este un pas bun, spre creșterea nivelului de pregătire și calificare a absolvenților de liceu în meseriile de care este mai mare nevoie pe piața muncii.

Facebook Comments