Știri locale

O firmă din Iaşi care realizează substanţe chimice are cereri uriaşe din partea spitalelor pentru a livra dezinfectanţi

Firma Chemical Company din Iaşi, specializată în realizarea substanţelor chimice a demarat procedurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare producţiei de dezinfectanţi, compania având deja cereri uriaşe din partea spitalelor ieşene. Până acum firma a donat deja sute de litri de soluţii hidroalcoolice către spitalele ieşene.

“Noi colaborăm deja cu spitalele din toată ţara de 20 de ani, pe zona reactivilor de laborator. Primim zilnic cereri de ordinul tonelor din partea spitalelor şi a unităţilor implicate în tratarea şi prevenirea acestui virus, telefoanele sună încontinuu, pentru că nu se mai găsesc dezinfectanţi pe piaţă. Cererea depăşeşte în acest moment stocul disponibil de dezinfectanţi din România, dar noi putem face cinci tone pe zi. Producem deja în regim de urgenţă aceste soluţii hidroalcoolice pe bază de alcool 70 la sută, pentru igienizarea mâinilor şi a suprafeţelor. Nu am inventat nimic nou, ne-am mobilizat pentru a veni în întâmpinarea autorităţilor şi a personalului medical din linia întâi care luptă zilnic împotriva COVID-19. Am donat deja sute de litri, dar spitalele au nevoie în continuare nevoie de dezinfectanţi şi trebuie să găsim soluţii să îi ajutăm.
Vom dona spitalului de Boli Infecţioase Iaşi necesarul de dezinfectanţi până la sfârşitul pandemiei, dacă va fi nevoie. Am resetat firma, am pus pe pauză toate contractele pe care le aveam, pentru că primează interesul naţional în această perioadă critică. Suntem 70 de oameni în companie, în trei zile ne-am reorganizat“, a declarat Radu Ciobanu, managerul companiei.

Mai multe detalii aici.

Facebook Comments