Oportunitățile de afaceri oferite de GAL-uri, prezentate la Camera de Comerț și Industrie Iași
Evenimente locale

Oportunitățile de afaceri oferite de GAL-uri, prezentate la Camera de Comerț și Industrie Iași

Miercuri, 30 august 2017, Camera de Comerţ şi Industrie Iași, invită oamenii de afaceri interesați de dezvoltarea de afaceri în mediu rural, la sesiunea de informare cu privire la oportunitățile economice oferite de GAL-uri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) din judeţul Iaşi.

Întâlnirea va avea loc între orele 10-12 la sediul instituţiei din Copou, de pe Bulevardul Carol I nr. 27.

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi atrage atenţia asupra unei surse de finanţare mai puţin mediatizate: dezvoltarea de afaceri în mediul rural, agricole sau non-agricole, cu finanţare nerambursabilă prin intermediul entităţilor de tip G.A.L. – Grupurile de Acţiune Locală.

G.A.L.-urile sunt parteneriate de tip public-privat, cu rol important în mediul rural, contribuind la dezvoltarea zonei de pe raza teritoriului de activitate (mai multe comune grupate), având propriile bugete de finanţare a proiectelor de tip: organizare de activităţi non-agricole, dezvoltarea de întreprinderi mici, dezvoltare locală şi infrastructură etc.

În cadrul întâlnirii  se vor face informări cu privire la investiţiile/bugetele care pot fi accesate, cât este de flexibil şi facil mecanismul de accesare al acestora. Întâlnire va beneficia şi de participarea d-lui Cătălin Roşca, coordonator local al Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală, precum şi preşedinţi şi primari din judeţ.

Participarea este gratuită, dar condiţionată de confirmarea prealabilă, completând formularul de înregistrare de pe site-ul CCI până marţi 29 aug., ora 14.00.

 

Facebook Comments