Parcul industrial de la Miroslava, o speranță pentru mediul de afaceri ieșean
Știri locale

Parcul industrial de la Miroslava a adjudecat deja peste 50% din suprafață

Parcul Industrial Miroslava este situat în Comuna Miroslava, județul Iași, declarată în 2016 de către Ministerul Dezvoltării drept cea mai bogată comună din România.

Parcul Industrial de la Miroslava măsoară 46 de hectare, iar mai bine de jumătate din suprafață a fost deja adjudecată. Au existat mai multe licitații, iar dacă se merge în același ritm, probabil că până la finele anului, parcul va fi ocupat în întregime.

Primul chiriaș de anvergură care a anunțat că se mută la Miroslava este grupul Electra, lider național pe piața interfoanelor și a altor sisteme de „casă inteligentă”. Investiția anunțată de fondatorul Electra, Marian Berdan, este estimată la trei milioane de euro.

Gemini Cad Systems vine în parcul de la Miroslava să investească trei milioane de euro într-un centru de cercetare în inginerie cu 280 de angajați.

Tipografia Masterprint va investi de asemenea alte două milioane de euro, în timp ce o firmă din Republica Moldova pregătește investiții de trei milioane de euro pentru o unitate în domeniul produselor de patiserie congelate.

Firma germană Knuth vine și ea cu 50 de angajați la Miroslava, pentru producție de piese pentru utilaje, în timp ce distribuitorul de medicamente Fildas va investi trei milioane de euro.

De asemenea, elvețienii de la Inovalabel se vor muta și ei în parcul industrial de la marginea Iașului, urmând să facă etichete autocolante pentru a le exporta apoi în Germania și Elveția.

Deja s-au creat peste 1000 de noi locuri de muncă

„Anul ăsta încep construcțiile, iar la anul toți acești investitori se vor muta. Sunt investiții importante, de câteva milioane de euro fiecare, dar sunt și câteva firme mici care vor veni. Cred că în momentul de față vorbim de peste 1.000 de locuri noi de muncă, dar în final numărul va fi mult mai mare”, a declarat directorul executiv al Parcului Industrial de la Miroslava, Dorel Codină.

Articolul complet pe topiasi.ro

Facebook Comments